Şase fotografi români, Adi Bulboacă, Ioana Moldovan, Radu Dumitrescu, Alex Andriesi, Sorin Rechitan şi Rareş Taciu, au fost selectaţi pe lista scurtă la cea mai mare competiţie de fotografie din lume, Sony World Photography Awards, la care premiul cel mare este de 25.000 de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În lista scurtă au fost selectaţi, la fiecare dintre cele 10 categorii, 10 fotografi din toată lumea. Cei zece câştigători vor fi desemnaţi pe 20 aprilie, precum şi fotograful anului ales dintre aceştia. 

În competiţia destinată profesioniştilor sunt Adi Bulboacă - Arhitecture şi Ioana Moldovan - Life, iar la secţiunea Open - Radu Dumitrescu - Culture, Alex Andriesi - Enhanced, şi Sorin Rechitan - Nature. Rareş Taciu participă la categoria Youth, unde sunt înscrişi fotografi cu vârste între 12 şi 19 ani, fiecare dintre concurenţi prezentând o singură imagine, pe tema "Frumuseţe".

Au fost înscrise 227.596 de fotografii pentru Sony World Photography Awards. 

Competitorii de pe lista scurtă se bat pentru premii constând în echipamente digitale Sony de profil şi pentru includerea în acest an într-un album al câştigătorilor. 

Fotograful anului primeşte în plus un premiu de 25.000 de dolari, cel mai bun de la categoria Open - 5.000 de dolari şi echipamente în valoare de 30.000 de euro vor fi oferite universităţii câştigătoare de la categoria Student Focus. 

Lista scurtă de fotografi de la toate categoriile, Professional, Open, Youth şi Student Focus, au impresionat juraţii cu subiecte de impact şi un limbaj vizual puternic.

Anul acesta s-au prezentat mai mulţi fotografi din Asia, din ţări precum China (90%); Myanmar (183%) Vietnam (108%); Philippines (71%) şi Hong Kong (73%).

La Sony World Photography Awards 2017 sunt reprezentate 49 de ţări, pe lista scurtă, cei mai mulţi fiind din Italia (22), Germania (17), Marea Britanie (15), China (14) şi Rusia (11). Artişti din Armenia, Cuba, Islanda şi Arabia Saudită s-au calificat pentru prima dată în această fază a concursului. 

Din juriul condus de curatorul britanic Zelda Cheatle mai fac parte editori foto, fotografi, jurnalişti, directori de reviste de specialitate. 

Fotografiile câştigătoare vor fi expuse la Somerset House din Londra, între 21 aprilie şi 7 mai. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.