Senatorul PSD Eugen Teodorovici a anunţat, vineri seară, că nu va vota legea privind carantina şi izolarea, întrucât nu doreşte să fie ”părtaş la restrângerea abuzivă a unor drepturi şi libertăţi, justificată doar de incapacitatea de a lua măsurile potrivite la momentul oportun”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele face abia acum apel la dialog şi colaborare instituţională şi politică, după ce tot timpul a promovat un mesaj contrar. Orban ţine şi el pasul şi ne ordonă milităreşte să respectăm regulile, ameninţându-ne cu controale şi sancţiuni. Mesajul meu către guvernanţi şi către colegii din Parlament este că eu NU voi accepta niciodată să fiu părtaş la restrângerea abuzivă a unor drepturi şi libertăţi constituţionale, justificată doar de incapacitatea guvernanţilor de a lua măsurile potrivite la momentul oportun”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Eugen Teodorovici.

Acesta susţine că numărul mare de cazuri de infectare ”este doar consecinţa lipsei de informare, iresponsabilităţii şi haosului guvernamental”.

Acesta a anunţat că nu votează prouectul de lege, întrucât ”încalcă incontestabil drepturi şi libertăţi fundamentale stabilite prin Constituţia României, printre care, cel mai grav - dreptul la viaţă şi dreptul la proprietate” şi ”confiscă din atribuţiile puterii judecătoreşti în favoarea unui comitet stabilit pe criterii netransparente, care poate decide total arbitrar izolarea cetăţenilor şi confiscarea sau distrugerea bunurilor celor care nu respectă legea”.

”Este picătura care a umplut paharul răbdării poporului român şi încă o dovadă a eşecului «Guvernului meu» pe toate planurile. În acest moment singura şi cea mai bună soluţie este ca acest guvern să plece de bună voie şi cât mai repede pentru a mai putea spera să îndreptăm umilinţa, suferinţa şi dezastrul produse de către acesta. Fac apel, ca de fiecare dată, la responsabilitate‼ Nu votaţi doar ca sarcină de partid, ci votaţi cu conştiinţa datoriei împlinite şi responsabilităţii faţă de cei pentru care aveţi datoria morală de a apăra valorile fundamentale ale statului de drept”, a mai scris Teodorovici.

Senatul va dezbate, sâmbătă, legea privind carantina şi izolarea, în caltate de for decizional.

Legea a trecut de Camera Deputaţilor cu 266 de voturi ”pentru”. 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.