Cea de-a X-a ediţie a festivalului Săptămâna Teatrului Tânăr se va desfăşura, între 14 şi 21 octombrie, la Teatrul „George Ciprian” Buzău, iar biletele au fost puse în vânzare, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sunt aşteptaţi peste 70 de creatori care vor urca pe scena Teatrului „George Ciprian”. Programul include o selecţie de spectacole dintre cele mai apreciate din stagiunea curentă, de la reprezentaţii care abordează tematici de actualitate până la poveşti din spatele cortinei, despre culisele actorilor. 

Anul acesta, spectatorii se vor bucura de un maraton de opt zile în care vor viziona producţii provenind de la Teatrul Excelsior, Teatrul de Stat Constanţa, Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea, Teatrul Municipal „Bacovia” Bacău, Teatrul „Maria Filotti” Brăila, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi, Teatrul Roşu. Acestora li se adaugă două spectacole inedite, prezentate de trupa de copii de la Palatul Naţional al Copiilor Buzău, coordonată de Adrian Constantin, şi Trupa Treivirgulăpaişpe, coordonată de Dănuţ Solcan.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 19:00, la Teatrul „George Ciprian”, cu spectacolul „8 taţi” de Tina Müller, regia Irisz Kovacs, producţie a Teatrului de Stat Constanţa. Din distribuţie fac parte Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Theodor Şoptelea, Andrei Bibire, Florin Aioane.

În închiderea festivalului, pe 21 octombrie, sunt programate două reprezentaţii speciale, susţinute de elevi de la Palatul Naţional al Copiilor Buzău („Copii răi” de Mihaela Michailov, regia Adrian Constantin) şi de Trupa Treivirgulăpaişpe („Sectorul S” de Emanuel Pârvu, regie colectivă).

Ducând tradiţia mai departe, festivalul Săptămâna Teatrului Tânăr reuneşte în jurul său o echipă de aproape 100 de voluntari, alcătuită din liceeni de la diverse colegii buzoiene, care se implică activ în organizarea şi promovarea evenimentului.

Biletele au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate online sau de la casa de bilete a Teatrului „George Ciprian”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.