Mai multe proiecţii de film, o expoziţie de ilustraţii şi lecturi publice marchează, la Bucureşti, în perioada 18 - 22 aprilie, patru sute de ani de la moartea scriitorului spaniol Miguel de Cervantes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasada Spaniei în România şi Institutul Cervantes din Bucureşti anunţă organizarea unei serii de activităţi menite să aducă un omagiu lui  Miguel de Cervantes la împlinirii, în anul 2016, a celui de-al patrulea centenar de la moartea scriitorului spaniol.

Patru filme vor fi proiectate pe parcursul săptămânii, în sala Auditorium a Institutului Cervantes, sala de expoziţii va găzdui 36 de ilustraţii şi benzi desenate dedicate autorului romanului ”Don Quijote de la Mancha”, un dialog între medicul şi scriitorul Slavko Zupcic (Spania) şi profesorul Octavian Buda să aibă loc la casa Filipescu-Cesianu, iar doritorii se pot înscrie pentru a lua parte la o lectura publică. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Seria de evenimente va debuta, luni, la ora 19.30, cu proiecţia filmului “Las locuras de Don Quijote” (2006), de Rafael Alcázar, primul lungmetraj din ciclul “Cervantes visitado / Vizitându-l pe Cervantes”.

Marţi, de la ora 18.30, va fi deschisă expoziţia “Miguel En Cervantes. El Retablo de las maravillas/ Miguel en Cervantes. Panorama minunăţiilor”, care cuprinde benzi desenate si ilustraţii realizate de David Rubin şi Miguelantxo Prado, pornind de la “Panorama minunăţiilor”, de Miguel de Cervantes. Expoziţia va putea fi vizitată până pe 30 iunie.

Filmul “Cervantes y la leyenda de Don Quijote” (2004), de Daniel şi Jaume Serra, va fi prezentat miercuri, de la ora 19.30, iar joi, de la ora 18.30, la Casa Filipescu-Cesianu, se va desfăşura dialogul “Melancolia lui Don Quijote. Despre bolile sufletului în Secolul de Aur”. Tot joi, de la ora 19.30, la Institutul Cervantes, va rula filmul  “Las gallinas de Cervantes” (1988), de Alfredo Castellón.

Săptămâna Cervantes se încheie vineri, cu o lectură publică din “Don Quijote de la Mancha” ce va avea loc la Institutul Cervantes între orele 11.00 şi 17.00. Se vor citi fragmente în limbile spaniolă şi română, iar programarea celor interesaţi să citească se face prin înscrieri la adresa de e-mail cultbuc@cervantes.es. De la ora 19.30, sala Auditorium găzduieşte proiecţia filmului “Miguel şi William” (2007), de Inés París.

Toate fílmele din serie rulează în sala Auditorium a Institutului Cervantes, în versiune originală, cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă, în limita locurilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.