Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti au inaugurat, vineri, Salonul muzical "Madrigal 60" la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă". Evenimentul s-a desfăşurat în incinta aeroportului, în zona de legătură dintre terminalele Plecări şi Sosiri şi a fost urmat de un recital susţinut de Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ceremonia de inaugurare au participat Ministrul Culturii, Raluca Turcan, oficiali din partea celor două instituţii. 

„Timp de 60 de ani, Corul Madrigal a purtat valorile identitare româneşti în toate colţurile lumii. Prin înfiinţarea Salonului muzical „Madrigal 60” se creează un nou moment de promovare şi de diplomaţie culturală. Aeroportul este primul loc din România pentru pasagerii curselor internaţionale, şi ce poate şi mai frumos pentru cei care ajung în România, decât să fie întâmpinaţi şi să aibă posibilitatea să întâlnească exponenţii celui mai prestigios cor din România, care timp de 48 de ani s-a aflat sub bagheta Maestrului Marin Constantin, iar acum, iată, sub bagheta talentatei dirijoare Anna Ungureanu. Salonul muzical „Madrigal 60” este un demers de diplomaţie culturală de bun augur, pentru că aduce cultura mai aproape de oameni", a spus Raluca Turcan, Ministrul Culturii. 

„Vă mulţumim că aţi venit să sărbătorim împreună aproape 60 de ani de la primul concert al Madrigalului. Săptămâna viitoare suntem împreună la Gala prin care aniversăm 60 de ani de la prima apariţie pe scenă a Corului Madrigal. Iar astăzi, în Aeroportul Otopeni, partenerii noştri de încredere deja de un an de zile, deschidem cu armonia Madrigalului calea tuturor turiştilor spre România. Ne bucurăm foarte mult că am putut să creăm acest spaţiu pentru recreerea şi relaxarea publicului din aeroport şi le mulţumesc partenerilor noştri", a afirmat Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”. 

Creat ca un spaţiu elegant de aşteptare şi recreere, Salonul muzical „Madrigal 60” este decorat în maniera unei săli de spectacole în miniatură, în stil baroc, unde călătorii aflaţi în tranzit se pot delecta cu atmosfera specifică concertelor Corului şi, de asemenea, se pot destinde ascultând muzica interpretată de celebrul ansamblu. Salonul va fi deschis non-stop pentru public pâna la finalul anului 2023, în zona de legătură dintre terminalele Plecări şi Sosiri.

Salonul muzical „Madrigal 60” reprezintă un proiect dedicat publicului care traversează prima poartă internaţională a României, realizat de către Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” în parteneriat cu Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

„Suntem la un nou eveniment din seria CNAB Promovează Valoarea, un program al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti care a început cu mulţi ani în urmă şi în cadrul căruia am promovat numeroase programe culturale. Astăzi ne aflăm la un apogeu al acestui program - inaugurăm acest Salon muzical împreună cu Corul Madrigal. Spaţiul arată spectaculos, şi sunt convins că publicul va avea foarte multe de ascultat aici. Salonul va funcţiona non-stop, vom avea un program afişat, astfel încât cei care intră în Salon să ştie exact ce ascultă. Cu Corul Madrigal avem un parteneriat in avantajul pasagerilor care trec prin Aeroportul Henri Coandă şi care iau o gură de cultură la sosirea sau la plecarea de pe Otopeni, în drumul lor către casă sau către alte destinaţii. Mulţi ani înainte Corului Madrigal şi să ne sărbătorim la 100!” - Valentin Iordache, purtător de cuvânt Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti

Evenimentul se înscrie în programul „Madrigal 60”, care marchează anul acesta 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelenţă în muzică şi diplomaţie prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanţei artistice naţionale, dar şi al relevanţei culturale şi de imagine a României în lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.