Sala de concert pregătită pentru concursul Eurovision 2020, la Rotterdam, va găzdui începând de vineri zeci de pacienţi bolnavi de Covid-19 cu scopul de a ajuta spitalele olandeze, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ahoy Arena, care trebuia să găzduiască în mai mii de fani ai concursului muzical european, are 88 de paturi de spital, o capacitate care s-ar putea extinde la mai multe sute în funcţie de nevoi. 

Una dintre săli va fi în întregime rezervată bolnavilor care suferă din cauza virusului şi care necesită îngrijiri dar nu trebuie să fie internaţi în spital. 

Pacienţii afectaţi de alte boli vor putea fi primiţi de asemenea, cu scopul de a elibera spaţiile din spitale în favoarea pacienţilor de Covid-19 în stare critică. 

Decizia de a amenaja sala Ahoy Arena a fost luată de autorităţile din regiune după anularea Eurovision din cauza pandemiei. 

"Eram în timpul pregătirilor pentru concursul Eurovision. A fost nevoie să ne adaptăm rapid în faţa crizei sanitare", a explicat Arjen Littooij, director al autorităţilor de siguranţă din regiunea Rotterdam.

În Regatul Ţărilor de Jos, una dintre puţinele ţări care nu au impus izolarea totală, au fost înregistrate 27.419 de cazuri de contaminare cu Covid-19, dintre care 2.945 sunt decese, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţi. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.