Maeştrii Ruxandra Donose, Ramón Vargas şi Leontina Văduva vor pregăti 22 de tineri din întreaga lume, care vor participa, în perioada 23-27 august, la International Salbek Opera Masterclass, primul curs de măiestrie de acest fel din România, care se va desfăşura pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriş, judeţul Arad.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aflat la prima ediţie, International Salbek Opera Masterclass este un masterclass cu participare internaţională unde 22 de cursanţi  vor avea oportunitatea de a studia tehnici de canto şi interpretare împreună cu trei muzicieni de talie internaţională, mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Ramón Vargas şi soprana Leontina Văduva.

„A fost foarte dificil să selectăm între atâţia candidaţi foarte buni care s-au înscris pentru a participa la acest masterclass. Ne-a luat prin surprindere numărul mare de înscrieri şi ne bucurăm că aceste cursuri pe care le vom oferi vor avea loc într-un spaţiu perfect pentru studiu şi creare de viitori maeştri”, spune mezzosoprana Ruxandra Donose.

De altfel, unul dintre atuurile acestui program constă în locul special ales de organizatori, Asociaţia Castel Salbek, pentru aceste cursuri: „Parcul din jurul castelului are numeroşi arbori printre care şi câţiva stejari seculari. Doar pronunţând asta mă gândesc ce spaţiu deosebit de studiu se poate crea. Această tabără artistică reprezintă doar un prim pas în încercările noastre de a reda vechea splendoare Castelului Salbek, unul dintre cele mai frumoase castele din vestul României. Totodată, ne propunem să dezvoltăm activităţi culturale în zonă, cu ajutorul cărora să ajutăm şi la dezvoltarea comunităţilor locale”, spune Ana Maria Mihăescu, preşedintele Asociaţiei Salbek.     

International Salbek Opera Masterclass se va desfăşura în perioada 23-27 august, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriş, în judeţul Arad şi se va încheia cu Gala Salbek Opera Festival care va avea loc în Piaţa Primăriei din Arad, în aer liber, pe 27 august, cu Orchestra Filarmonicii din Arad, dirijor David Crescenzi, solişti Ruxandra Donose, Ramón Vargas, Leontina Văduva şi o parte dintre cursanţii Salbek Opera Masterclass 2023. Gala va marca închiderea Zilelor Aradului şi a Salbek Opera Masterclass.

Cursurile se vor ţine în mai multe localităţi rurale din împrejurimile domeniului Salbek, în Petriş, Roşia-Nouă şi Ilteu, într-un mediu potrivit atât pentru studiu, cât şi pentru relaxare, în perioada 23-26 august şi se vor încheia pe 27 august cu participarea la repetiţiile şi la Gala Extraordinară de Operă de la Arad.

Întâlnirile informale între profesori şi studenţi din pauzele cursurilor vor avea loc pe esplanada din faţa castelului, sub forma unor opera picnic breaks.

Lucrul în astfel de grupuri internaţionale încurajează un schimb de tradiţii culturale, practici de lucru, experienţe personale care contribuie la o bună cunoaştere reciprocă, în cadrul dimensiunii interculturale a proiectului.

Un program unic de 5 zile în care cei 22 de participanţi vor beneficia, dincolo de ghidajul şi îndrumările celor trei vedete internaţionale, de posibilitatea de a participa ca asistenţi sau parteneri de scenă la repetiţiile şi la Gala Salbek Opera Festival din Piaţa Primăriei din Arad, organizată în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură Arad.

Gala Salbek Opera Festival este programată duminică, 27 august, de la ora 20:00, în Piaţa Primăriei din Arad, cu Orchestra Filarmonicii din Arad, dirijată de David Crescenzi, solişti Ruxandra Donose, Ramón Vargas, Leontina Văduva şi unii dintre cursanţii Salbek Opera Masterclass 2023. În program, lucrări de G. Bizet, F. Cilea, J. Offenbach, Saint Saens, G. Puccini, G. Verdi, Ch. Gounod, F. Obradors, A. Lara, C. Velázquez, G. Grigoriu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.