Ruinele unui ponton construit în secolul al XIX-lea pentru nava HMS Beagle a lui Charles Darwin au fost recunoscute drept sit de importanţă naţională, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scufundată în noroiul râului Roach în Rochford, Essex, dana va fi acum protejată faţă de shcimbările neautorizate.

Vasul cercetătorului a fost lansat în 1820 şi i-a permis lui Darwin să facă observaţii care au dus la teoria lui privind selecţia naturală.

„Ne bucurăm să vedem că acest loc din colţul liniştit al Essex a primit protecţie naţională”, a transmis organizaţia Historic England. „Acesta este un exemplu fascinant de istorie maritimă rară”.

Terasele mlăştinoase din apropiere de Southend erau considerate ultimul loc în care a ancorat Beagle şi anchetele în zona respectivă au început anul trecut. Echipa de la Wessex Archaeology a putut dezvălui planul docului folosind o dronă cu o cameră specială.

Historic England a comandat organizarea unei echipe care să cerceteze zona înainte de bicentenarul lansării vasului, marcat luna aceasta.

Darwin s-a aflat la bordul vasului în a doua mare călătorie, între anii 1831 - 1836, în care a analizat coasta Americii de Sud şi Insulele Galapagos. 

După a treia şi ultima expediţie a Beagle, în 1843, el a fost reabilitat ca vas static de urmărire pentru paza de coastă, în 1845, până ce a fost vândut, în 1870.

Historic England a transmis că dovezi documentare arată că vasul se afla în Rochford în 1870 şi este posibil să fi fost dezasamblat acolo.

Rochford District Council plănuieşte să construiască o platformă de observaţie la RSPB Wallasea Island Wild Coast Project, lângă râul Roach unde vasul a fost ancorat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.