Dirijorul rus Pavel Sorokin a fost concediat de Royal Opera House din Londra din cauza invaziei ruse în Ucraina, a indicat luni pentru AFP opera situată în centrul Londrei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ţinând cont de situaţia actuală din Ucraina, nu este posibil pentru moment ca Pavel Sorokin, dirijor la Bolşoi, să continue ca invitat la Royal Ballet”, a explicat, într-un comunicat, opera situată la Covent Garden. 

Royal Opera House de la Londra a anunţat deja la finalul lui februarie că a anulat, din aceleaşi motive, reprezentaţii ale celebrului Balet de la Teatrul Bolşoi prevăzute în această vară. 

Născut la Moscova, Pavel Sorokin a început să lucreze ca pianist de balet pentru Teatrul Bolşoi în 1983, apoi a devenit aici şef de orchestră în 1989. El a debutat la Royal Ballet în 2007 dirijând „Lacul Lebedelor” şi de atunci, regulat, a lucrat pentru companie. El a dirijat şi orchestre de la Opera din Paris, Metropolitan opera din New York sau Kennedy Center din Washington. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.