Tabloul pictorului britanic David Hockney vândut de Royal Opera House din Londra pentru a supravieţui pandemiei de Covid-19 a fost adjudecat la 12,8 milioane de lire sterline, adică 14,2 milioane de euro, la o licitaţie organizată de Christie's.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Le Figaro, pictura, care îl reprezintă pe Sir David Webster, fost director al operei între 1945 şi 1970, a fost estimată între 11 şi 18 milioane de lire sterline, adică 12 - 20 de milioane de euro. 

Royal Opera House din Londra a anunţat la începutul lui octombrie că este nevoită să vândă acest tablou datat 1971 pentru a depăşi dificultăţile economice din cauza pandemiei de coronavirus. 

"Întrucât ne confruntăm cu cea mai mare criză din istoria noastră, vânzarea portretului lui Sir David Webster făcut de David Hockney constituie o parte vitală a strategiei noastre de redresare", a declarat într-un comunicat actualul director al instituţiei, Alex Beard. 

Obligate să închidă în timpul izolării, instituţiile de cultură în general au fost afectate grav financiar de pandemia de Covid-19, care a făcut mai mult de 44.000 de morţi în Marea Britanie, ţara cea mai îndoliată din Europa. 

Royal Opera House nu face excepţie: veniturile sale au fost diminuate la mai mult de jumătate de la debutul crizei sanitare, chiar dacă instituţia a putut să-şi redeschidă porţile în iunie, cu spectacole fără public şi doar difuzate online. 

La începutul lunii iulie, Guvernul britanic a promis sectorului un ajutor inedit de 1,57 de miliarde de lire sterline (1,74 de miliarde de euro), binevenit dar insuficient. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.