Ziua Mondială a Artei este srăbătorită în fiecare an la 15 aprilie, data fiind aleasă, în mod simbolic, în memoria unui artist complet: sculptorul, pictorul, arhitectul şi inventatorul Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452 - 2 mai 1519).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Chiar dacă în ultimii doi ani pandemia Covid-19 a aruncat multe instituţii culturale în incertitudine şi haos, din fericire, acum, sectorul cultural revine la viaţă. Este important să facem tot ce putem pentru a-l reconstrui împreună, în fiecare zi. Vă îndemn ca de Ziua Mondială a Artei să mergeţi la teatru, la cinema sau să admiraţi moştenirea lăsată în urmă de artişti în muzeele din oraşele în care locuiţi. «Scopul artei este acela de a spăla, de pe sufletele noastre, praful vieţii de zi cu zi» rostea atât de simplu marele Pablo Picasso, un adevăr atât de profund. Să fim aşadar recunoscători, cum poate nu am fost înainte, de ceea ce ne oferă Arta în toate formele ei. La mulţi ani celei care ne hrăneşte rădăcinile culturale şi identitatea naţională, reprezentând sensul profund al tuturor lucrurilor - Arta!”, a declarat ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

Iniţiativa de a marca această zi aparţine Asociaţiei Internaţionale a Artei, luată în cadrul celei de a XVII-a Adunări generale de la Guadalajara, Mexic şi a fost celebrată pentru prima dată în anul 2012.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.