Regizorul Guillaume Nicloux va adapta pentru marele ecran "Supunere", romanul polemic al lui Michel Houellebecq, care imaginează instalarea la putere în Franţa a unui preşedinte provenit dintr-un partid politic musulman în 2022, potrivit unui comunicat al producătorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul Jean-Paul Rouve ("Le Sens de la Fête", "Les Tuche") a fost ales pentru rolul principal. Restul distribuţiei este în curs de a fi alcătuită. 

Un prim proiect anunţa un serial, însă filmările vor începe la un lungmetraj în septembrie. Regizorul G. Nicloux semnează şi scenariul. 

Guillaume Nicloux mărturisea deja apropierea de autorul volumului "Particulele elementare" când a filmat pentru "Thalasso", anul trecut, împreună cu Gerard Depardieu, cu "L'Enlèvement de Michel Houellebecq/ The Kidnapping of Michel Houellebecq", realizat pentru canalul Arte în 2014, şi "L'Affaire Gordji: histoire d'une cohabitation" în 2012 pe Canal+.

"Supunere", roman de anticipaţie, a fost lansat în ziua atacului contra redacţiei Charlie Hebdo, pe 7 ianuarie 2015. A rămas mai multe săptămâni în fruntea vânzărilor în Franţa, Germania şi în Italia şi a fost vândut în mai multe de două milioane de exemplare. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.