Bestsellerul internaţional "Oameni normali", de Sally Rooney, publicat în limba română de Curtea Veche Publishing în 2019, va fi transformat de BBC într-o mini-serie de 12 episoade care va începe să ruleze pe micile ecrane în 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După apariţie, romanul a intrat direct în topul bestsellerurilor The New York Times, pe primul loc în topul publicaţiei Sunday Times şi pe lista lungă la Man Booker Prize 2018. Cartea a fost recomandată şi de Barack Obama drept una dintre cele mai bune lecturi ale anului trecut. 

Dacă încă de la debut („Conversaţii cu prieteni”), Sally Rooney a fost declarată primul mare scriitor millenial (The New York Times) şi „un Salinger al generaţiei Snapchat”, cel de al doilea său volum, „Oameni normali”, a stârnit un entuziasm şi mai mare. Ecranizarea acestuia se anunţă a fi una „radicală, riscantă şi lipsită de prejudecăţi”, conform publicaţiei britanice The Guardian. Tot aici, regizorul seriei, Lenny Abrahamson (nominalizat la Oscar în 2015 pentru pelicula „Room”), spune că există o cerere din ce în ce mai mai mare pentru dramele TV complexe având ca subiect vieţile tinerilor, motiv pentru care seria va putea fi comparată cu “Euphoria” de la Sky Atlantic şi “Sex Education” de la Netflix. „Abordează subiecte mult mai riscante, iar publicul este pregătit pentru aşa ceva”.

Piers Wenger, directorul BBC Drama, declară: “Vieţile tinerilor sunt astăzi mai complicate şi mai confuze decât au fost vreodată şi în acelaşi timp produc efecte asupra lumii; tocmai asta cred că îi face - pe ei şi poveştile lor - relevanţi pentru noi. Mereu am simţit că toată lumea va fi fascinată de Normal People”.

Abrahamson mai spune pentru The Guardian că filmul, ca şi cartea, au ceva puternic de spus. Stilul original al lui Rooney şi povestea tinerilor îndrăgostiţi l-au făcut să îşi dorească să adapteze cartea. “E atât de interesantă zona asta - o interpretare pozitivă a doi tineri care se îndrăgostesc. Sună simplu, dar e mult cinism în jurul unei poveşti de genul acesta. E o descriere a intimităţii în secolul 21 şi un portret al unei relaţii pline de tandreţe. Într-un fel, e ceva radical”.

Regizorul îşi împarte atribuţiile cu Hettie Macdonald („Beautiful Thing”, „The Servants”, „Doctor Who”) şi face echipă cu producătorul Ed Guiney.

Ecranizarea este produsă de către BBC, în parteneriat cu Hulu şi în rolurile principale se află tinerii actori Daisy Edgar Jones şi Paul Mescal.

Adaptarea este realizată chiar de către autoarea Sally Rooney, alături de scriitorii Alice Birch şi Mark O’Rowe. Filmările pentru serial au început încă din mai 2019, însă producătorii nu au anunţat încă luna exactă din 2020 în care va începe să ruleze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.