Romanul „O cale îngustă spre nordul îndepărtat/ The Narrow Road to the Deep North”, scris de Richard Flanagan, recompensat cu Booker Prize, va fi adaptat într-un serial de televiziune de compania FremantleMedia Australia, scrie hollywoodreporter.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicio televiziune nu a fost ataşată încă proiectului.

Romanul prezintă cruzimea războiului, întunecimea vieţii şi imposibilitatea iubirii, aşa cum sunt percepute de doctorul australian prizonier de război Dorrigo Evans. Personajul se află în lagărul de prizonieri de război condamnaţi să construiască calea ferată care leagă Birmania de Thailanda, denumită „Calea ferată a morţii”.

Publicat pentru prima dată în 2013, romanul lui Flanagan a fost recompensat cu Man Booker Prize în anul 2014, şi s-a vândut în peste un milion de exemplare în 42 de ţări. Cartea este bestseller în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Australia şi Statele Unite ale Americii.

„Sunt încântat că «The Narrow Road to the Deep North» va fi adaptat într-un serial TV la nivel internaţional în această perioadă grozavă pentru dramele TV, promiţând calitatea, profunzimea şi strălucirea care pot fi oferite acum”, a spus Flanagan.

Noul proiect vine după premiera la Festivalul de Film de la Berlin a celui mai recent serial al companiei FremantleMedia Australia pentru Foxtel şi Amazon Prime, „Picnic At Hanging Rock”. Premiera noului proiect ar putea avea loc cel mai devreme în luna mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.