Grupul Editorial Corint a semnat un acord cu Houghton Mifflin Harcourt Books & Media pentru publicarea în limba română a volumului "Fourteen Days: An Unauthorized Gathering", roman colaborativ ce integrează toate genurile literare, coordonat de scriitoarea Margaret Atwood, la care vor contribui zeci de autori celebri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cartea va apărea în imprintul Corint Fiction în primăvara anului 2022, simultan cu lansarea internaţională.

"Fourteen Days" este o variantă modernă a "Decameronului". În romanul lui Boccacio, călătorii se adăpostesc din calea Morţii Negre într-o vilă de la marginea Florenţei, unde îşi deapănă poveştile. În "Fourteen Days", un grup de vecini se adună pe acoperişul clădirii în care locuiesc, în Manhattanul pustiit la debutul pandemiei de coronavirus, şi îşi împărtăşesc amintiri şi întâmplări dintre cele mai surprinzătoare, mai intime, mai terifiante şi mai înduioşătoare.

Margaret Atwood, editoarea coordonatoare, a lansat invitaţia de a contribui către un grup eclectic de scriitori, de la autori de romane de dragoste, mistery sau science fiction, la autori de literatură pentru copii, poeţi, academicieni şi jurnalişti. Între aceştia se numără Angie Cruz, Emma Donoghue, Dave Eggers, Diana Gabaldon, Tess Gerritsen, John Grisham, Maria Hinojosa, CJ Lyons, Celeste Ng, Mary Pope Osborne, Ishmael Reed, Hampton Sides, Nafissa Thompson-Spires şi Monique Truong.

Fiecare dintre autorii invitaţi creează câte un personaj care spune o poveste în palimpsest creativ rar întâlnit în peisajul literaturii americane.

Personajele au multe de împărtăşit despre viaţa în pandemie şi despre viaţă, în general, stârnind discuţii, dezbateri, chiar şi certuri în toată regula, pentru ca apoi să-şi găsească împăcarea în momente de neaşteptată empatie.

Romanul este proiectul de suflet al scriitorului Doug Preston, preşedintele Authors Guild - organizaţia profesională a scriitorilor americani. De altfel, câştigurile din drepturile de autor vor merge către Authors Guild Foundation, ramura caritabilă şi educaţională a organizaţiei, pentru susţinerea autorilor americani în pandemie.

Noul roman va sta alături de alte volume semnate Margaret Atwood şi publicate în colecţia Corint Fiction: "Mireasa hoţomană", "Alias Grace" şi "Femeia-oracol", acesta din urmă în curs de retipărire.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.