Romanul-cult „Metro 2033” al lui Dmitri Gluhovski va fi adaptat pentru marile ecrane de companii ce fac parte din Gazprom Media, care deţine drepturile, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În anul 2033, supravieţuitorii unui război atomic planetar încearcă să-şi continue existenţa sub pământ, în staţiile de metrou din Moscova, unde pericole nebănuite îi aşteaptă la tot pasul. În lupta cu Întunecaţii – creaturi misterioase care trăiesc la suprafaţă şi care coboară în adâncuri în căutarea oamenilor –, Artiom, personajul central al cărţii, trece prin experienţe care îi demonstrează că cel mai mare pericol pentru om rămân tot oamenii. „Metro 2033” este un roman apocaliptic ce clădeşte un univers de coşmar pe ruinele lumii imperfecte a zilelor noastre, se arată în descrierea făcută de editura Paladin.

TNT-Premier Studios Company, TV-3 Channel şi Central Partnership Film Company vor începe producţia anul viitor. 

Premiera rusească a filmului este programată pe 1 ianuarie 2022. Regizorul şi distribuţia nu au fost încă anunţaţi.

Producătorii au anunţat că acesta este cel mai ambiţios proiect şi cea mai mare producţie pe care o vor lansa. „Intenţionăm să investim o sumă fără precedent în producţia şi promovarea acestui film în Rusia şi străinătate”, a spus Valeri Fedorovici.

„Metro 2033” este primul roman din trilogia lui Gluhovski ce are în centru universul post-apocaliptic. El a fost urmat de „Metro 2034” şi de „Metro 2035”. 

Romanul, care stă şi la baza mai multor jocuri video, a fost tradus în 40 de limbi, cu peste 5 milioane de copii vândute. 

Aceasta va fi prima adaptare după o carte a lui Gluhovski. „ «Metro 2033» este primul meu roman. A jucat un rol deosebit în viaţa mea şi, în ciuda faptului că am primit numeroase oferte pentru adaptarea cinematografică, le-am refuzat mai bine de 10 ani”.

El consideră că echipa de acum este singura capabilă să transpună povestea în film. „Ambiţiile noastre sunt similare: să realizăm un blockbuster de clasă mondială şi să îi uimim chiar şi pe cei care au citit trilogia şi o cunosc pe de rost”.

Scriitorul a mai spus că este gata să devină producător al filmului.

„Această lucrare este dificil de adaptat pentru ecrane, dar, fără îndoială, va fi un mare succes de box office”, a adăugat Vadim Vereshchagin, directorul Central Partnership.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.