”Românii după Brexit”, cel mai nou proiect realizat de TVR Internaţional, cu şi despre românii care trăiesc în Marea Britanie, va fi difuzat la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+, pe 5, 6 şi 7 septembrie, de la ora 21.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 24 iunie, cei mai mulţi locuitori din Marea Britanie au votat BREXIT - ieşirea ţării din Uniunea Europeană. Ce se va întâmpla după Brexit cu economia, cu locul de muncă, cu ziua de mâine sunt lucrurile care îi îngrijorează pe britanici, dar şi pe cei peste 200.000 de români care acum trăiesc în Marea Britanie. De la aceste întrebări esenţiale a pornit şi noul proiect al postului TVR Internaţional dedicat diasporei româneşti. 

Astfel, realizatoarele TVR Irina Păcurariu, Angela Avram şi Carmen Târnoveanu au ajuns în trei mari zone diferite ale Regatului Unit, în mijlocul comunităţilor româneşti, pentru a vedea care au fost primele efecte ale rezultatului referendumului şi care sunt temerile lor legate de viitorul în Marea Britanie.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Irina Păcurariu a ajuns în Scoţia, Carmen Târnoveanu în Irlanda de Nord, iar Angela Avram a stat de vorbă cu românii din Londra.

”În relatarea noastră scoţiană avem voci diverse şi opinii diferite despre aşteptările localnicilor, fie ei scoţieni sau români. Politicieni, avocaţi, studenţi, arhitecţi sau artişti vor desena realitatea românescă din ploioasa Scoţie fără resentimente şi cu multă încredere în viitor. Pe mulţi dintre români, Scoţia ar prefera să-i păstreze, orice condiţii politice vor avea de gestionat în viitor”, a spus jurnalista Irina Păcurariu, care semnează documentarul ”Românii după Brexit. Scoţia”. 

”Se întâlnesc foarte rar, nu ştiu mare lucru unii despre alţii, n-au reuşit să se adune într-o asociaţie, însă cu privire la Brexit, românii din Irlanda de Nord devoalează aceleaşi temeri: plecăm sau rămânem şi, mai ales, în ce condiţii?", a completat Carmen Târnoveanu tabloul cu impresiile din Irlanda de Nord. 

”La  Londra, îngrijorarea din ziua aflării rezultatelor referendumului a trecut, iar acum românii din capitală sunt mai degrabă curioşi. Oamenii au fost speriaţi, dar acum atmosfera s-a potolit. Toţi stau şi aşteaptă”, a povestit Angela Avram, jurnalista care semnează documentarul ”Românii după Brexit. Londra”. 

În premieră, românii din diaspora au putut urmări cele trei documentare la sfârşitul lunii iulie, pe TVR Internaţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.