Institutul Cultural Român de la Varşovia va participa în perioada 21-23 aprilie, cu un stand propriu, la Târgul Internaţional de Carte de la Białystok, singura manifestare de gen din partea de răsărit a Poloniei, dar şi la Târgul Internaţional de Carte de la Varşovia, desfăşurat în perioada 18-21 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ediţia din acest an a Târgului Internaţional de Carte de la Białystok şi-au anunţat participarea 70 de edituri, lista cuprinzând nume importante din Polonia, inclusiv cele care au publicat carte românească.

Organizatorii Târgului sunt Fundaţia Sąsiedzi, Opera şi Filarmonica Podlaska - Centrul European al Artelor, Teatrul de Păpuşi din Białystock.

Târgul se desfăşoară pe durata a trei zile, în spaţiul special al Operei din Białystok, sub patronajul primarului oraşului Białystok şi al prefectului regiunii Podlasie.

Institutul Cultural Român de la Varşovia va prezenta toate noile traduceri din literatura română, dicţionare, manuale şi albume, volume de istorie şi eseuri având ca temă România. Toate publicaţiile legate de România şi literatura română, disponibile în prezent pe piaţa poloneză, vor putea fi achiziţionate la standul românesc.

Alături de cărţi, vor fi şi materiale de promovare a traducerilor din literatura română şi a Institutului. De asemenea, pentru editori şi expozanţii profesioniştii va exista un material dedicat editurilor din România.

În perioada 18-21 mai, în capitala poloneză va avea loc cea de-a opta ediţie a Târgului Internaţional de Carte de la Varşovia.

Institutul Cultural Român de la Varşovia, împreună cu Ambasada României, va organiza un stand românesc, în care va expune şi oferi spre vânzare publicului volume româneşti şi publicaţii despre România, apărute în Polonia în ultimii ani, de asemenea dicţionare şi albume.

Târgul de Carte de la Varşovia a fost înfiinţat în 2010 la iniţiativa unui grup de editori polonezi şi a societăţii Murator EXPO din Varşovia. Manifestarea este organizată în luna mai, iniţial în Palatul Culturii şi Ştiinţei, ulterior, din 2013, în spaţiul Stadionului Naţional. Ediţiile din 2015 şi 2016 au constituit adevărate recorduri, bucurându-se de participarea a peste 800 de editori fiecare, din 29 de ţări, şi peste 70 000 de vizitatori la fiecare ediţie. În 2016 au avut loc peste 1000 de evenimente: întâlniri cu autori, dezbateri, conferinţe, ateliere, proiecţii, prezentări artistice şi atracţii pentru copii.

Tematica Târgului cuprinde beletristica, literatura pentru copii şi tineri, cărţile ştiinţifice, manualele şcolare şi universitare, literatura de popularizare, enciclopedii, albume, dicţionare, atlase, ghiduri, benzi desenate, litertura SF, cotidiene şi reviste, e-book-uri, materiale multimedia.

În acest an, invitatul de onoare va fi Germania. Nu vor lipsi cărţi ale editorilor din Franţa, Germania, Spania, Suedia, Belgia, Cehia, Ungaria, Marea Britanie, Olanda. Pe parcursul Târgului vor fi organizate evenimente pentru copii, demonstraţii gastronomice, concerte şi multe alte atracţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.