România participă la Târgul Internaţional de carte "Lumea Cărţii" de la Praga, în perioada 9-12 mai, unde scriitorul peruan Mario Vargas Llosa, câştigător al premiului Nobel pentru Literatură pe 2010, este invitatul de onoare. Temele din acest an sunt centrate pe "literatura sud-americană".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MNIR), în parteneriat cu Institutul Cultural Român. 

Toate evenimentele se desfăşoară la standul naţional, în suprafaţă de 30 mp, situat în complexul expoziţional Palace of Industry - holul central.

Invitaţii Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale vor fi autorii Florina Ilis, Dan Lungu şi Dan Coman care vor participa la lecturi şi dezbateri, moderarea evenimentelor fiind asigurată de Institutul Cultural Român de la Praga.

Programul complet al evenimentelor româneşti din cadrul Târgului Internaţional de Carte - Lumea Cărţii de la Praga, ediţia 9 - 12 mai 2019, este următorul:



Vineri, 10 mai
18.00 | Standul României
Dan Coman, lectură din traducerea în limba cehă a poemelor sale. Moderare şi traducere: Jitka Lukešová. Participă la discuţie: Florina Ilis, Dan Lungu.

Sâmbătă, 11 mai
12.00 | Standul României
Dan Lungu, prezentare în limbă cehă a romanului "Pâlpâiri". Moderare şi traducere: Jarmila Horáková

14.00 | Standul României
Florina Ilis. Lectură şi dezbatere a romanului „Cruciada copiilor”. Moderare şi traducere: Libuše Valentová

15.00 | Standul României
Întâlnire a autorilor români cu editori şi cititori din Cehia. Participă: Florina Ilis, Dan Lungu, Dan Coman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.