România va fi reprezentată la Carnavalul de la Veneţia, în perioada 18 - 28 februarie, prin trei manifestări culturale - expoziţia de costum şi fotografie ”Zestrea” şi două reprezentaţii ale unui program artistic realizat de grupul de tulnicărese Moaţele, transmite Primăria Municipiului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia, semnată de artistul plastic şi designerul Liliana Ţuroiu, va fi găzduită pe toată perioada carnavalului de Ateneo Veneto şi aduce în atenţia publicului 25 de exponate, piese vestimentare tradiţionale româneşti. 

”Prezenţa noastră  la acest eveniment reprezintă o excelentă oportunitate de a promova cultura românească, de a ne face cunoscută identitatea naţională atât în faţa oficialităţilor şi a oamenilor de cultură, dar şi a sutelor de mii de turişti care vizitează Veneţia în această perioadă. Ne dorim să încheiem protocoale de colaborare cu partenerii culturali străini pentru a dezvolta cât mai multe proiecte prin care să facem cunoscute în Europa şi în lume arta şi tradiţia românească”, a transmis primarul Gabriela Firea.

”Zestrea by Liliana Ţuroiu” şi albumul de fotografii, realizate la Castelul Bran, au fost expuse în anul 2016 în opt capitale europene.

Grupul de tulnicărese Moaţele din Câmpeni, judeţul Alba, va susţine, sâmbătă, un program artistic pe o scenă în Piaţa San Marco. Duminică, tulnicăresele vor fi prezente la defilarea participanţilor la Carnaval, care precede mult aşteptatul moment al zilei din Piaţa San Marco, ”zborul îngerului”, o rememorare a unei vechi tradiţii veneţiene.

Evenimentele de la Veneţia sunt organizate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, în colaborare cu Institutul Cultural Român şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.