Romane semnate de Susanna Clarke şi Brit Bennett se numără între cele şase cărţi incluse pe lista scurtă pentru Women's Prize for Fiction, în valoare de 30.000 de lire sterline, ce va fi acordat pe 7 iulie, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două poveşti de familie ce au în centru gemeni şi două romane de debut se regăsesc în listă.

„Piranesi” este primul roman semnat de Susanna Clarke după aclamatul „Jonathan Strange and Mr Norrell”, care a apărut în 2004. Noua carte are în centru un bărbat care trăieşte singur într-o casă „cu un labirint de holuri” până ce, într-o zi, realizează că nu este singur.

„Unsettled Ground”, de Claire Fuller, vorbeşte despre trădare şi capacitate de adaptare, dragoste şi supravieţuire. Este un portret al vieţii celor de la marginea societăţii, având în centru urmările decesului mamei unor gemeni.

„The Vanishing Half”, de Brit Bennett, este o altă poveste ce are în centru gemeni, inseparabil în copilărie, dar care au ales ulterior să trăiască în lumi diferite, una de culoare şi una albă. Această carte este şi una dintre preferatele fostului preşedinte american Barack Obama.

„Transcendent Kingdom”, al doilea roman al lui Yaa Gyasi, este portretul emoţionant al unei familiei ghaneze de imigranţi devastată de depresie, adicţie şi suferinţă, şi vorbeşte despre credinţă, ştiinţă, religie şi dragoste. Primul ei roman, „Homecoming”, a fost ales de Oprah Winfrey drept una dintre cărţile anului.

„How the One-Armed Sister Sweeps Her House” este debutul scriitoarei Cherie Jones din Barbados. Drama de familie este plasată pe insula natală a scriitoarei şi abordează sărăcia şi violenţa care se regăsesc în sparele plajelor exotice.

„No-one is Talking About This”, debutul scriitoarei Patricia Lockwood, are în centru o femeie care îşi construieşte un uriaş cont social media şi care călătoreşte prin lume pentru a-şi întâlni fanii. „Există viaţă după internet?” este întrebarea adresată de autoare.

Preşedinta juriului de anul acesta este Bernardine Evaristo, scriitoare premiată cu Booker Prize al cărei roman „Girl, Woman, Other” s-a aflat anul trecut pe lista scurtă a Women's Prize.

Câştigătoarea premiului va primi un cec de 30.000 de lire sterline şi o statuetă din bronz, cunoscută ca Bessie, creată de artistul Grizel Niven.

Maggie O'Farrell a câştigat premiul în 2020, pentru romanul „Hamnet”, bazat pe viaţa ficţionalizată a fiului lui Shakespeare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.