Rolling Stone, revistă-simbol de muzică timp de 50 de ani, este scoasă la vânzare, a anunţat fondatorul său Jann Wenner, notează de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jann Wenner, care a înfiinţat Rolling Stone în 1967, pe când era student hippy la Berkeley, California, şi care o conduce acum împreună cu fiul său, Gus, a declarat pentru The New York Times că viitorul nu arată foarte bine pentru familia sa.

"Avem un nivel al ambiţiei pe care nu-l mai putem atinge", a spus Gus Wenner într-un interviu publicat duminică de The New York Times. 

Una dintre cele mai influente reviste care furnizează informaţii despre muzica rock, Rolling Stone a fost şi platformă de lansare pentru scriitorii experimentali aflaţi la început de drum precum jurnalistul Hunter S. Thompson. 

Însă reputaţia revistei, precum şi finanţele au fost puternic afectate când în 2014 a fost publicat un articol fără o documentare temeinică despre un presupus viol în grup la Universitatea din Virginia, poveste pe care revista a trebuit să o retracteze.

Anul trecut, revista Rolling Stone a vândut 49% din acţiuni unui start-up de muzică şi tehnologie din Singapore, BandLab Technologies, care este condus Kuok Meng Ru.

Familia Wenner a vândut la începutul acestui an alte două titluri deţinute în portofoliu - celebra revistă US Weekley şi revista lunară de lifestyle Men's Journal către American Media, Inc., care deţine mai multe tabloide printre care The National Enquirer.

Dacă American Media, Inc. va fi interesat de Rolling Stone, aceasta va marca o schimbare în ceea ce priveşte ideologia proprietarului.

Imperiul de tabloide este condus de David Pecker, un aliat al preşedintelui Donald Trump, în timp ce Rolling Stone are orientare de stânga şi a făcut interviuri ample cu preşedinţi democraţi precum Barack Obama şi Bill Clinton. 

Jann Wenner, în vârstă de 71 de ani, care este şi un om-cheie în spatele Rock and Roll Hall of Fame, a spus că speră să păstreze un rol în politica editorială a revistei Rolling Stone, dar decizia va aparţine noului proprietar. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.