Roland Michaud, celebru fotograf globetrotter, care a realizat imagini magnifice din Afganistan înainte de război, a murit luni la Paris, la vârsta de 89 de ani, a anunţat editorul său Nevicata, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Formând un cuplu inseparabil şi pitoresc cu soţia sa Sabrina, el a plecat în aventură, folosind toate mijloacele de transport pentru a parcurge şi a fotografia lumea timp de aproape 60 de ani: India, China, Etiopia, Afganistan. 

Una dintre seriile sale de fotografii a făcut înconjurul lumii: "Omul cu trandafirul", portret magnific al unui bătrân afgan cu chipul plin de riduri adânci, cu un turban albastru deschis, şi care ţine un trandafir în mână. 

Născut la Clermont-Ferrand (centrul Franţei), Roland Michaud a publicat o serie de reportaje despre Afganistan în anii '60, înainte ca această ţară din Asia centrală să fie marcată de războiul civil după intervenţia sovietică. 

O altă serie de fotografii care l-au făcut celebru este "Caravans to Tartary", despre caravanele de cămile care traversează vasta şi impresionanta regiune muntoasă a Pamirului, peste râuri îngheţate.  

Când a simţit că starea de sănătate i se degradează, Michaud a insistat să publice cât mai repede "cartea testament", a anunţat France Thibault de la editura Nevicata.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.