Musicalul ”Rocky Horror Show”, primul spectacol pus în scenă în România de regizorul Cosmin Chivu după stabilirea în SUA, va fi prezentat, duminică, de Teatrul Naţional ”Radu Stanca” din Sibiu, spectacolul urmând să se joace într-un pub din zona centrală a oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Teatrului Naţional ”Radu Stanca” din Sibiu, Constantin Chiriac, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că primul spectacol al instituţiei din acest an este un musical pus în scenă împreună cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu şi Universitatea ”Pace Performing Arts” din New York, reprezentată de regizorul Cosmin Chivu.

Musicalul face parte dintr-un proiect mai mare realizat de Teatrul ”Radu Stanca”, prin care se încearcă aducerea în faţa tinerilor actori a unor regizori importanţi din întreaga lume.

”Am căutat ca dezvoltarea unui actor (anii de facultate şi cei de master) să devină o perioadă efectivă de dezvoltare. Şi atunci am hotărât să găsim o formulă prin care actorii tineri care încă nu sunt formaţi, să poată să beneficieze de regizori tineri, importanţi, pe care să îi aducem din ţară şi din lume, vocile importante pe care le descoperim. În acest an avem trei nume importante, e vorba de Cosmin Chivu, Data Tavadze, din Georgia, iar următorul regizor este Bogdan Georgescu, regizor care va încheia trilogia în aprilie-mai”, a declarat Constantin Chiriac.

Musicalul ”Rocky Horror Show” este primul spectacol pregătit de regizorul român Cosmin Chivu după plecarea din ţară, în 1999. Spectacolul are în distribuţie doi actori ai Teatrului ”Radu Stanca” şi nouă studenţi ai Universităţii ”Lucian Blaga”, fiind o combinaţie de muzică, teatru şi dans.

”«Rocky Horror Show» are o istorie de peste 40 de ani. Dincolo de povestea care are conotaţii de Harry Potter, pentru că este vorba despre câteva personaje care vin pe Pământ dintr-o galaxie care se numeşte Transilvania şi vor să facă aici câteva experimente, deci este practic la prima vedere o poveste pentru copii, spectacolul are, de fapt, un mesaj foarte puternic, profund uman. Acesta este motivul pentru care am propus acest spectacol către TNRS şi ULBS. Există în distribuţie doi actori de la Radu Stanca şi nouă studenţi de la universitatea sibiană, actori tineri care au valenţe extraordinare. Ştiu să cânte la instrumente, ştiu să citească note, ştiu să joace, ştiu să danseze, dar nu separat, ci toate în acelaşi timp”, a mai spus Cosmin Chivu, în conferinţa de presă.

Avanpremiera spectacolului ”Rocky Horror Show”, de Richard O’Brian, în regia lui Cosmin Chivu, va avea loc duminică, de la ora 19.00, într-un pub din zona centrală a municipiului Sibiu.

Regizorul Cosmin Chivu este stabilit la New York, fiind directorul Departamentului de actorie şi regie la Universitatea ”Pace Performing Arts” din New York.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.