Robert Glinţă, primul înotător român campion european, este invitatul lui Dragoş Pătraru în cadrul rubricii „TÂLCtalk” a emisiunii „Starea naţiei” difuzată miercuri de Prima TV, de la ora 22:30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Robert Glinţă vine la „TÂLCtalk” cu medaliile de aur (100 m spate) şi de argint (50 m spate) de la Campionatul European.

Campionul român va povesti cum a întors în favoarea lui o experienţă mai puţin plăcută din semifinale şi cum arată o zi din viaţa lui, acum, când se pregăteşte pentru Olimpiada de la Tokyo.

Câţi specialişti are în echipa lui, câţi oameni îl pregătesc ca să fie cel mai bun? Cum l-a ajutat faptul că în copilărie a făcut karate, cât este muncă şi cât este talent şi care este mâncarea unui campion? Toate aceste întrebări îşi vor afla răspunsul la „TÂLCtalk”.

Pe 20 mai, sportivul Robert Glinţă a reuşit o performanţă extraordinară, câştigând titlul european în proba de 100 de metri spate, la CE de la Budapesta. Este prima medalie cucerită de România la un Campionat European de nataţie pentru seniori, în probele masculine, şi cea dintâi după o pauză de 17 ani - ultima realizare de acest gen fiind reuşită de Camelia Potec în 2004, la Madrid, în proba de 200 m liber.

Totodată, este prima medalie de aur pentru Robert Glinţă la o ediţie a Campionatelor Europene de seniori. Pe 18 mai, sportivul în vârstă de 24 de ani a cucerit argint la 50 m spate, tot la Budapesta.

El a încheiat finala în 52,88 secunde, record naţional şi record personal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.