Capodoperele "Rhapsody in Blu" pentru pian şi orchestră, de George Gershwin, şi "Carmina Burana", cantata scenică de Carl Orff, vor face parte, joi şi vineri, de la ora 19.00, din programul care va închide stagiunea simfonică aniversară 2018-2019 a Filarmonicii “George Enescu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orchestra simfonică a Filarmonicii va fi condusă de maestrul Ilarion Ionescu-Galaţi, Corul Filarmonicii - de dirijorul Iosif Ion Prunner, iar solist în lucrarea lui Gershwin va fi pianistul Daniel Goiţi.

Soliştii Veronica Anuşca,Valentin Racoveanu şi Valentin Vasiliu vor fi invitaţi să interpreteze “Carmina Burana”, alături de Corul de Copii Radio, condus de Răzvan Rădos.

“Am cântat cu Filarmonica, prima dată, în 1953.  Cea mai frumoasă întâlnire rămâne cea cu marele dirijor George Georgescu, care a fost maestrul meu şi de la care am învăţat că orchestra este singurul instrument cu suflet. E o bucurie să dirijez acum două lucrări excepţionale, la închiderea stagiunii aniversare a Filarmonicii George Enescu 2018-2019”, mărturiseşte dirijorul Ilarion Ionescu-Galaţi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.