"Rezidenţi în casa visurilor", al zecelea roman al lui Radu Aldulescu, unul dintre cei mai buni scriitori contemporani, inspirat din nefericitul moment în care a fost nevoit să trăiască în stradă, a fost lansat la editura Hyperliteratura.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit editurii Hyperliteratura, "Grigore, un ziarist ratat, de 49 de ani, care locuieşte într-un apartament sărăcăcios împreună cu părinţii lui bolnavi, având grijă de ei şi de Charlie, câinele bătrân şi orb al familiei, hăituit de fostele sale neveste şi mereu umilit de şeful său beţiv şi pervers, o întâlneşte pe Argentina, o fostă sportivă, rămasă fără locuinţă, paznic la o casă de amanet, iar împreună încep să nutrească iluzia unei noi vieţi.

Soarta este însă nemiloasă cu cei amărâţi şi fără şansă, cu cei care n-au avut şi nu vor avea niciodată nimic, dar care cred că oricând totul se poate schimba. Casa Visurilor rămâne doar un deşert al speranţelor şi amăgirilor celor care îndrăznesc să viseze, până când viaţa dă cu ei de pământ".

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Romanele lui Radu Aldulescu scormonesc prin ungherele cele mai sumbre ale abjecţiei omeneşti. Prozatorul posedă ştiinţa de a configura o umanitate colcăitoare, supusă pulsiunilor instinctuale, care seamănă cu un muzeu al tumorilor sufleteşti. (…) Un discurs sceptic şi dezabuzat despre omul zilelor noastre, văzut prin ochii unui moralist mizantrop, uşor cinic şi cu totul lipsit de iluzii. Fauna umană evocată în paginile lui e o umanitate reziduală, redusă la biologic, în ultimă instanţă - o post-umanitate", afirmă scriitorul Octavian Soviany. 

Scriitorul Radu Aldulescu a fost exclus în ianuarie 2017 din Uniunea Scriitorilor, împreună cu alţi cinci membrii ai organizaţiei - Catia Maxim, Mugur Grosu, Dinu Adam, Ioan Vieru, Adrian Lustig.

În 2015, Radu Aldulescu, care locuia pe strada Nicolae Golescu, într-o cameră închiriată de USR de la Primăria Capitalei, a fost dat afară. Uniunea a reziliat atnci contractul de închiriere. 

Radu Aldulescu s-a născut în 29 iunie 1954, la Bucureşti. A debutat în 1993, la editura Albatros, cu romanul "Sonata pentru Acordeon", pentru care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor.

A mai publicat romanele: "Amantul Colivăresei", "Îngerul încălecat", "Istoria eroilor unui ţinut de verdeaţă şi răcoare", "Proorocii Ierusalimului", "Mirii nemuririi", "Ana Maria şi îngerii", "Cronicile genocidului", "Istoria Regelui Gogoşar".

Aldulescu a scris scenariul filmului "Terminus Paradis", regizat de Lucian Pintilie, care a obţinut Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneţia.

În 2013, volumul "Cronicile genocidului" i-a adus Premiul literar "Augustin Frăţilă", pentru cel mai bun roman al anului 2012, premiu în valoare de 10.000 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.