Primăria Reşiţa a propus Consiliului Local alocarea a 100.000 de lei pentru constituirea unui fond de artă plastică la nivel regional, achiziţiile de artă fiind aproape inexistente în ultimii 30 de ani, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Municipiului Reşiţa se alătură astfel iniţiativei Ministerului Culturii de a achiziţiona artă românească contemporană.

Ioan Popa, primarul municipiului Reşiţa, a transmis: „În această perioadă, artiştii vizuali reprezintă una din categoriile cele mai afectate din cauză că desfăşurarea activităţii este restrânsă sau, uneori, inexistentă. Semnalul pe care dorim să îl transmitem este acela de unitate şi faptul că artiştii sunt foarte importanţi pentru societate. Achiziţiile de artă fiind aproape inexistente în ultimii 30 de ani, dorim, prin această iniţiativă, să punem bazele unui Fond de Artă Contemporană care să păstreze vie memoria timpurilor actuale şi să poată fi un instrument la dispoziţia muzeelor, galeriilor sau curatorilor. Voi propune Consiliului Local alocarea sumei de 100.000 de lei pentru constituirea acestuia”.

Urmează ca Ministerul Culturii şi Primăria Municipiului Reşiţa să semneze şi un parteneriat în acest sens.

Ministerul Culturii a anunţat, la sfârşitul lunii aprilie, că va implementa instrumente de achiziţie de Artă Contemporană, pentru patrimoniul cultural naţional, prin suplimentarea bugetului Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) cu 2 milioane de lei pentru anul 2020. Se doreşte, în acest fel, deblocarea achiziţiilor de artă contemporană care nu au mai fost efectuate de statul Român din 2008.

La puţin timp, MARe/ Muzeul de Artă Recentă s-a alăturat iniţiativei şi a anunţat că lansează o campanie specială de achiziţii de artă contemporană românească, între 10 mai şi 10 iunie 2020.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.