Gala, Jacqueline, Jeanne, Bella, muze ale artiştilor Salvador Dali, Pablo Picasso, Amedeo Modigliani sau Marc Chagall, reprezentate în lucrările lor, se numără printre loturile puse în vânzare de Artmark în Licitaţia de grafică europeană, care va avea loc pe 23 mai, la ora 19.00, la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două lucrări în care este reprezentată Gala, pe numele adevărat Elena Ivanovna Diakonova, născută în Kazan, Rusia. Fosta soţie a lui Paul Éluard, eterna iubită a lui Dalí, vor face parte din licitaţia Artmark din data de 23 mai: "Galatea sferelor" (250 - 350 de euro), şi "Gala" (250 - 350 de euro).

În sesiunea de vânzări organizată de Artmark vor fi şi portretul lui "Jacqueline" (300 - 500 de euro), de Pablo Picasso, "Portretul lui Jeanne Hebuterne", de Amedeo Modigliani (300 - 500 de euro), "The three candles", o lucrare înfăţişând-o pe Bella Rosenfeld, prima soţie a lui Marc Chagall, estimată între 500 şi 800 de euro.

"Nud cu portocale", de Henri Matisse

Prezente în licitaţie sunt şi: “Fata cu ciorapi de mătase”, de Gustav Klimt, misterioasa “Zulma”, de Henri Matisse, precum şi alte muze care apar în lucrări semnate de marile nume ale modernismului în arta secolului XX, reunite într-o excepţională colecţie de grafică europeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.