Organizaţia Reporters sans frontières (RSF, Reporteri Fără Frontiere) dezaprobă intenţia Guvernului de a creşte numărul de poziţii de conducere la Radio România şi televiziunea publică desemnate de Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În două mesaje publicate marţi pe Twitter, RSF precizează: „Coaliţia de guvernare intenţionează să extindă controlul politic asupra media publice Radio România şi TVR, prin creşterea numărului de poziţii de management desemnate printr-o procedură parlamentară. O astfel de iniţiativă stârneşte îngrijorare privind independenţa media publice în România. RSF dezaprobă ferm şi cere liderilor politici Ludovic Orban, Florin Cîţu, Kelemen Humor, Dan Barna şi Dacian Cioloş să depolitizeze managementul media publice”.

Pe 17 martie, liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că este posibil ca, pe viitor, funcţiile de director general şi de preşedinte al Consiliului de Administraţie de la TVR şi Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) să fie separate.

El a menţionat că un grup de lucru a fost format la nivelul coaliţiei de guvernare pentru schimbarea legislaţiei în domeniu, iar una dintre propuneri ar fi aceasta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.