Expoziţia "REmemorări" redeschide galeria Simeaza, luni, de la ora 19.00, şi cuprinde lucrări din patrimoniul afectiv al Bucureştiului din istoria recentă, semnate de mari artişti printre care Geta Brătescu şi Mircia Dumitrescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"REmemorări" este un prim demers de reconstituire a memoriei vizuale a oraşului, pe care îl vrea conectat la dimensiunea sa culturală, anunţă Uniunea Artiştilor Plastici din România. 

Vernisajul şi redeschiderea galeriei Simeza va cuprinde o primă serie de restituiri de acte artistice, în încercarea de a recupera un trecut valoros, cu scopul de a creiona o istorie din care viitorul să-şi găsească propriul discurs coerent.

Lucrările de grafică şi sculptură expuse punctează artişti şi momente care au marcat istoria recentă a Bucureştiului.

Artiştii expozanţi în prima serie de "Rememorări", la Simeza sunt Ioan Atanasiu Delamare, Aurel Bulacu, Geta Brătescu, Casia Csehi, Dinu Câmpeanu, Nistor Coita, Cornelia Daneţ Demetrescu, Mircia Dumitrescu, Ioan Deac, Dan Erceanu, Horea Flămând, Iuri Isar, Vasile Kazar, Mircea Muntenescu, Ion Panaitescu, Silvia Radu, Simona Runcan, Liviu Russu, Doina Simionescu, Napoleon Tiron, Aurel Vlad, Gheorghe Zărnescu. 

Curatori sunt Anca Boeriu şi Mircea Roman. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.