Regizorul Michael Winterbottom, cunoscut pentru filme ca „A Mighty Heart” şi „Everyday”, pregăteşte un proiect de televiziune despre modul în care prim-ministrul britanic Boris Johnson a gestionat epidemia de Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reputatul cineast va fi coscenarist şi regizor al producţiei Fremantle, Passenger şi Revolution Films, potrivit The Guardian.

Editorul politic de la Sunday Times, Tim Shipman, va fi consultant al programului. Cartea lui „All Out War” stă la baza dramei „Brexit: The Uncivil War”, în care Benedict Cumberbatch joacă rolul consilierului Dominic Cummings.

În anunţul proiectului, Richard Brown de la Passenger a descris premisa ca „o poveste care pare să demonstreze că realitatea este într-adevăr, uneori, mai ciudată ca ficţiunea”.

Andrea Scrosati, COO al Fremantle, a adăugat: „Sunt puţine momente în istorie când vieţile private ale liderilor sunt conectate în mod unic evenimentelor naţionale, când experienţa personală şi rolul oficial se ciocnesc într-un mod neobişnuit. Ultimele câteva luni din viaţa prim-ministrului britanic reprezintă clar unul dintre aceste momente”. 

Johnson a fost internat pe 5 aprilie din cauza Covid-19, deşi iniţial a fost transmis că suferă de o formă uşoară a bolii. El a petrecut un timp şi la terapie intensivă şi s-a recuperat până pe 26 aprilie. Primul lui copil cu Carrie Symonds, Wilfred Lawrie Nicholas Johnson, s-a născut trei zile mai târziu.

Răspunsul guvernului britanic la pandemie a fost criticat la nivel larg ca fiind haotic. Marea Britanie este în prezent cea mai afectată ţară din Europa.

Proiectului semnat de Winterbottom nu i-a fost ataşat încă un post de televiziune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.