Regizorul Valeriu Moisescu, care a făcut parte din generaţia de aur a teatrului românesc, a murit joi la vârsta de 84 de ani, iar înmormântarea va avea loc duminică, la cimitirul Bellu Ortodox, potrivit UNITER.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Valeriu Moisescu face parte din promoţia de aur a teatrului românesc, cea care a absolvit Institutul de Teatru din Bucureşti în 1956. După absolvirea facultăţii a montat la majoritatea teatrelor din Bucureşti şi din ţară, cu actori care i-au fost şi mari prieteni: Mihai Paladescu, Ştefan Bănică, Ion Marinescu, Toma Caragiu, Gina Patrichi”, anunţă UNITER.

Cei 25 de ani de teatru au însemnat viaţa lui Valeriu Moisescu. ”Dar marea lui vocaţie a fost cea de pedagog. Cu stilul său stilat şi flexibil a format generaţii întregi de artişti”.

Îşi îndruma studenţii în stil aforistic spunându-le: ”un spectacol de teatru ar trebui să aibă imprevizibilul unui meci de tenis”, sau: ”De vreţi succes neapărat / Asigurat şi garantat / Decât comedioare sau chiar drame, mai bine v-apucaţi de epigrame”.

Pentru toate acestea şi pentru cele peste 120 de spectacole pe care le-a realizat, multe dintre ele repere ale spectacologiei româneşti, a fost distins în 1998 cu premiul UNITER pentru întreaga activitate.

Înmormântarea va avea loc duminică, la ora 14.00, la cimitirul Bellu Ortodox. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.