Cineastul american George Lucas a cumpărat Château Margüi, o proprietate viticolă de la Châteauvert (Var), a declarat pentru AFP Philippe Guillanton, care a fost proprietarul domeniului timp de 17 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tranzacţia, care a început din luna aprilie, a fost anunţată abia duminică de cotidianul Var-Matin. Suma tranzacţiei nu a fost comunicată de vânzător, dar primarul localităţii, Serge Loudes, spune în articolul din ziar că preţul este 9,5 milioane de euro. 

Podgorie la Margüi (Foto: chateaumargui.com)
Podgorie la Margüi (Foto: chateaumargui.com)

Fostul proprietar Philippe Guillaton, a precizat că vânzarea a fost realizată de societatea de investiţii Skywalker Vineyards, deja proprietară de vii în California şi în Italia. 

George Lucas este acţionarul principal al acestei societăţi al cărei nume este dat de eroul din saga "Star Wars". 

Societatea Skywalker Vineyards vrea să investească 15 millioane de euro, suplimentar, pentru a moderniza crama şi pentru a construi un hotel destinat reuniunilor firmei sau de familie, dar şi recepţiilor private.

Castelul Margüi din localitatea Var, Provence (Foto: chateaumargui.com)
Castelul Margüi din localitatea Var, Provence (Foto: chateaumargui.com)

Consiliul municipal al comunei Châteauvert a votat în februarie, înainte de încheierea negocierilor de vânzare, o modificare a planului urbanistic local în aşa fel încât să autorizeze această extindere, care, potrivit lui Guillaton va permite crearea unui număr de 20-30 de locuri de muncă după doi ani de lucrări. 

Castelul Margüi, care se află pe mai mult de 100 de hectare, produce pe 15 hectare un vin cu origine protejată. Casa de la ţară este catalogată ca o construcţie agricolă remarcabilă, însă nu este clasată monument istoric. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.