Regele Charles al III-lea a primit peste 7.000 de scrisori de susţinere de când a fost diagnosticat cu cancer la începutul acestei luni. Palatul Buckingham a făcut publică această cifră, împreună cu o înregistrare video în care monarhul britanic citeşte aceste mesaje de încurajare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După cum detaliază videoclipul, o selecţie a acestor mesaje i-a fost trimisă lui Charles al III-lea într-una dintre "cutiile sale roşii", servietele stacojii care îl ţin la curent cu afacerile regatului şi ale Commonwealth-ului. Buckingham subliniază că mulţi dintre autorii acestor scrisori îi împărtăşesc propria experienţă cu cancerul.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Publicului îi sunt prezentate fragmente din unele dintre aceste scrisori: "Ţineţi capul sus şi pieptul înainte", scrie pe una dintre scrisori. "Rămâneţi pozitiv, nu lăsaţi această poveste să vă doboare. Credeţi-mă, (tratamentul) funcţionează, dar cel mai important lucru este familia".

O alta, scrisă de mâna unui copil, spune: "Nu renunţaţi niciodată. Fiţi curajos. Nu cereţi prea mult de la dumneavoastră. Şi însănătoşire grabnică!". 

"O astfel de bunătate este cea mai mare mângâiere şi încurajare", a spus regele, potrivit Palatului Buckingham.

Buckingham a dezvăluit pla 5 februarie că Regele Charles al III-lea are cancer. Diagnosticul a fost pus în timpul operaţiei sale recente pentru hiperplazie benignă de prostată. Palatul Buckingham a precizat că nu este vorba de cancer de prostată, dar natura bolii, stadiul de dezvoltare şi tipul de tratament urmat nu au fost precizate.

În timp ce o serie de angajamente vor trebui amânate, monarhul va continua să gestioneze anumite afaceri, în special primirea prim-ministrului în fiecare săptămână. Miercuri, în timpul acestei întâlniri săptămânale - prima lor audienţă la Palatul Buckingham de la anunţarea bolii sale - Charles al III-lea i-a spus lui Rishi Sunak că numeroasele mesaje de susţinere primite l-au "emoţionat până la lacrimi".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.