Carrie Gracie, redactorul şef al BBC China, a demisionat din postul ei de la filiala din Beijing, acuzând într-o scrisoare deschisă diferenţe salariale între angajaţii bărbaţi şi femei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

BBC a fost criticat în mai multe rânduri pentru că plăteşte mai bine angajaţii bărbaţi şi are ca ţel ca, până în 2020, să remedieze această diferenţă.

În luna iulie, a fost dezvăluit faptul că postul public îşi plăteşte cei mai importanţi angajaţi bărbaţi de cinci ori mai mult decât cel mai bine plătite angajate şi că două treimi dintre angajaţii care apar pe posturi câştigă cel puţin 150.000 de lire sterline pe an şi sunt bărbaţi, scrie Reuters.

Într-o scrisoare publicată duminică pe blogul personal, Gracie spune că a existat „o criză de încredere” la postul public de televiziune unde a lucrat timp de 30 de ani, dar şi o rezistenţă privind realizarea unei structuri salariale transparente.

BBC are patru redactori şefi la nivel internaţional, doi bărbaţi şi două femei, iar Gracie e una dintre ele.

Când BBC a dezvăluit cele mai mari salarii, anul trecut, Gracie a aflat că cei doi bărbaţi câştigau cu cel puţin 50% mai mult decât femeile aflate pe aceleaşi posturi.

Ea a mai scris că, de la acel moment, i-a fost propusă o mărire de salariu, care a rămas „mult în urma egalităţii” şi că a părăsit postul din Beijing săptămâna trecută.

Gracie a revenit la vechiul post din redacţia televiziunii.

„BBC trebuie să recunoască problema, să îşi ceară scuze şi să stabilească o structură de plată corectă şi transparentă”, a mai notat jurnalista, care a solicitat un arbitru independent în vederea rezolvării acestui caz.

BBC a transmis, printr-un purtător de cuvânt, că, într-o corporaţie, „corectitudinea privind plata” este „vitală” şi că un audit făcut de către un judecător independent a dezvăluit că „nu a fost făcută nicio discriminare faţă de femei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.