Muzeele administrate de Consiliul Judeţean Cluj au atras, în anul 2023, vizitatori din toate colţurile lumii, iar cel mai vizitat a fost Muzeul Etnografic unde numărul vizitatorilor a crescut cu circa 50 la sută, comparativ cu anul 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Muzeele subordonate Consiliului Judeţean Cluj au reprezentat, şi în anul 2023, una dintre atracţiile principale atât pentru publicul clujean, cât şi pentru turişti, înregistrând cifre record de vizitatori. Astfel, Muzeul Etnografic al Transilvaniei a stabilit un nou record de vizitare, în 2023 trecându-i pragul nu mai puţin de 131.027 de persoane, faţă de 87.866 în 2022. Creşterea a fost una semnificativă, de peste 49%, publicul manifestând interes crescut atât pentru sediul central al instituţiei, Palatul Reduta, cât şi pentru secţia în aer liber, Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Hoia”, se precizează într-un comunicat de presă, de luni, al Consiliului Judeţean Cluj.

Pe lângă expoziţiile permanente, muzeul a găzduit, în anul precedent, şi 86 de activităţi cultural-educative, înregistrând o creştere importantă faţă de 2022, când au fost organizate 36, dar şi 26 de expoziţii temporare şi un simpozion.

Potrivit sursei citate, Muzeul de Artă Cluj-Napoca a rămas, şi în anul 2023, unul dintre obiectivele turistice preferate de vizitatori, atrăgând prin expoziţiile şi evenimentele organizate la sediu 100.114 persoane, în creştere cu peste 40% comparativ cu 2022.

”În decursul anului 2023, pe lângă expoziţiile permanente, Muzeul de Artă Cluj-Napoca a realizat 67 de expoziţii temporare la sediul instituţiei. De asemenea, lucrări din patrimoniul instituţiei au fost prezentate în expoziţii de anvergură din ţară”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, Muzeul Memorial ,,Octavian Goga” Ciucea a fost vizitat de 18.723 de persoane, valoare în uşoară creştere comparativ cu cea din 2022, când au fost înregistraţi 18.245 de vizitatori.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.