„Chop Suey”, realizat de Edward Hopper în 1929, a devenit cel mai scump tablou al pictorului american după ce a fost adjudecat într-o licitaţie Christie's de la New York contra sumei de 92 de milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tabloul a fost unul dintre cele 91 de loturi de artă modernă americană scoase la licitaţie de administratorii averii antreprenorului Barney Ebsworth, care a murit în luna aprilie.

La aceeaşi licitaţie, „Woman as Landscape” (1955), de Willem de Kooning, a fost vândut pentru 68,9 milioane de dolari.

Astfel, a fost stabilit un nou record pentru pictorul expresionist abstract olandez, depăşind tabloul lui „Untitled XXV” din 1977, care a fost vândut pentru 66,3 milioane de dolari în 2016.

Colecţia Edsworth a fost evaluată la un total de 350 de milioane de dolari.

Edward Hopper, care a murit în 1967, este recunoscut pentru descrierea vieţii americane. „Chop Suey”, pe care Ebsworth l-a cumpărat în 1973 cu 180.000 de dolari, reprezintă două femei conversând într-un restaurant chinezesc.

Până în prezent, cel mai scump tablou al pictorului a fost „East Wind Over Weehawken”, care a fost vândut pentru 40,4 milioane de dolari în 2013.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.