History Channel prezintă în luna august cele mai impresionante arme din istorie - de la securi vikinge la katane sau pumnale indiene - în noi episoade ale seriei „Arme născute din foc", aflaţi mărturii ale foştilor membri ai armatei S.U.A. despre posibile contacte cu nave misterioase în noul serial documentar „OZN: Dosare secrete", şi exploraţi posibile conexiuni între fenomene OZN şi informaţii decodate din texte antice şi artefacte în „Extratereştri antici" cu Giorgio Tsoukalos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Arme născute din foc”, sezonul 9, premiera pe 12 august, de la ora 22.00

În acest show exploziv, cei mai buni armurieri se întrec în atelierul de fierărie pentru câştigarea premiului de 10.000 de dolari şi a titlului suprem de campion „Arme Născute din Foc”.

Cei mai buni armurieri din SUA, care se întrec în construirea unor arme puternice şi rezistente, de la securi vikinge la săbii de samurai şi pumnale indiene. Jurizată de experţi renumiţi în toată lumea, competiţia este o incursiune în istoria armelor, desfăşurată sub constrângerea timpului şi cu un final exploziv.

Acest show transformă rigurozitatea, măiestria şi entuziasmul construirii de noi arme într-o competiţie contra-cronometru a inteligenţei, inventivităţii şi iscusinţei. În fiecare episod, patru noi concurenţi încearcă să dovedească faptul că pot construi arme cu propriile mâini, mai bine decât oricine altcineva. Cei patru trebuie să treacă printr-o serie de probe eliminatorii, în care vor folosi exclusiv uneltele puse la dispoziţie de organizatori. Doar doi ajung în finala săptămânală, unde sunt provocaţi să reproducă o armă legendară.

În acest sezon, patru fierari vor trebui să creeze un cuţit din fiarele unui vehicul distrus. După o rundă intensă de teste, doi fierari supravieţuitori se vor întoarce la forjele lor de origine pentru a recrea două dintre cele mai unice arme din istorie - un set pumnale indiene „katar” curbate. Concurenţii se vor confrunta cu ceva probleme atunci când atelierul va suferi o pană de curent. Fără unelte electrice sau lumini, fierarii trebuie să se bazeze pe munca manuală şi pe lanterne pentru a-şi forja lamele.

„OZN: Dosare secrete”, premiera pe 22 august, de la ora 22.00

Odată cu recentele doborâri ale unor nave misterioase deasupra spaţiului aerian american şi canadian, mania extratereştrilor şi a obiectelor zburătoare neidentificate s-a relansat, toată lumea întrebându-se: ce se întâmplă acolo sus? Seria documentară „OZN: Dosare secrete” speră să ofere câteva răspunsuri prin intermediul unor mărturii de la ofiţeri de poliţie militară, sergenţi, puşcaşi marini americani, caporali, medici ai Forţelor Aeriene americane şi nu numai, care au ieşit în faţă pentru a împărtăşi evenimentele terifiante şi inexplicabile la care au fost martori pe front.

Un moment culminant al seriei are loc atunci când veteranul Forţelor Aeriene Gary Kent Carroll, oficialul militar de cel mai înalt rang care şi-a împărtăşit vreodată povestea, rupe tăcerea după 55 de ani.

Martorii oculari din această serie s-au simţit constrânşi să vorbească şi să schimbe prejudecăţile care înconjoară OZN-urile datorită recentei declasificări a dosarelor militare. De la lumini misterioase la civili dispăruţi, de la apariţii înspăimântătoare la mistere mecanice, serialul oferă un loc în primul rând la acţiune, în timp ce veteranii îşi povestesc experienţele chinuitoare.

„Extratereştri Antici” - Sezonul 15, premiera pe 30 august, de la ora 22.00

Oare fiinţe inteligente din spaţiu au vizitat Pământul cu mii de ani în urmă? Exploraţi posibile conexiuni între fenomene OZN şi informaţii decodate din texte antice şi artefacte cu Giorgio Tsoukalos şi experţi de renume, în noi episoade ale seriei cult „Extratereştri Antici”.

Din vremea dinozaurilor până în Egiptul antic, de la desenele rupestre din vechime la apariţiile de azi, fiecare episod din acest serial cult al HISTORY Channel conferă profunzime istorică întrebărilor, speculaţiilor, mărturiilor şi teoriilor care înconjoară această controversă perenă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.