În minivacanţa de 1 decembrie evenimentele din Capitală sunt dedicate atât copiilor cât şi părinţilor, de la târgurile care anunţă sărbătorile de iarnă la vizitele prin muzee şi spectacolele de teatru deja consacrate. La Opera Comică pentru Copii se deschide joi târgul “Poveste de Crăciun” şi Patinoarul Copiilor, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, vineri, se fac cumpărături de Moş Nicolae, în Piaţa Constituţiei peste 100 de căsuţe vor fi deschise trecătorilor şi tot de Ziua Naţională Muzeul Cotroceni este deschis pentru vizite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 100 de căsuţe vor fi deschise la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei 

Târgul de Crăciun organizat de Primăria Capitalei se va deschide de 1 decembrie în Piaţa Constituţiei, urmând să rămână deschis publicului zilnic până la sfârşitul anului, între orele 10.00-22.00. Peste 100 de căsuţe cu produse tradiţionale româneşti, jucării şi costume populare, dar şi un carusel şi un patinoar. Anul acesta în târg va fi amenajat un brad înalt de 30 de metri decorat cu mii de beculeţe colorate, precum şi Casa lui Moş Crăciun, unde vor fi organizate şi ateliere de creaţie pentru copii.

Trecătorii vor găsi aici ornamente, jucării, accesorii, costume populare, produse de îngrijire, prăjituri de casă, cozonaci, dulceţuri, plăcinte, sarmale, murături, zacuscă, precum şi cârnaţi, brânzeturi şi vin fiert.

Loredana, Smiley, Direcţia 5, Bere Gratis, Viţa de Vie, Fuego, Ştefan Hruscă sunt câţiva dintre artiştii care vor concerta aici începând de vineri seară.

Patinoarul Copiilor şi Târgul “Poveste de Crăciun” se deschid la Opera Comică din Bucureşti începând de joi.

Pe 30 noiembrie, la ora 16.00, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), va deschide Târgul „Poveste de Crăciun” în curtea instituţiei din Calea Giuleşti nr. 16, unde îi aşteaptă cu o mulţime de activităţi şi surprize de sezon pe cei mici împreună cu familiile lor. Tot aici se va deschide şi Patinoarul Copiilor, cel mai mare de acest fel din Bucureşti dedicat exclusiv celor mici, care va funcţiona pe toată durata iernii şi va fi animat de mini-spectacole pe gheaţă cu
personajele îndrăgite ale Operei Comice pentru Copii.

Târgul „Poveste de Crăciun” va fi deschis zilnic până pe 31 decembrie, în weekend de la ora 11.00 la ora 21.00 şi în timpul săptămânii între orele 16.00 - 21.00, iar intrarea este liberă.

Premiera lunii decembrie la Opera Comică pentru Copii este spectacolul de teatru „Onix şi Barton”, în regia Anei Crăciun-Lambru. O emoţionantă poveste a unei pisici rătăcite, a unui câine vagabond şi a prietenilor lor, „Onix şi Barton” ne invită, în ajunul sărbătorilor, să ne reamintim de empatie şi toleranţă, privind la discrepanţele sociale pe care poate, în mare parte, le ignorăm.

Pe 1 decembrie, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii se va juca spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” în coregrafia lui Cătălin Caracaş. 

Târgul de Sfântul Nicolae se deschide vineri la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Nuieluşe, jucării, măşti şi ii se vor număra printre obiectele care vor fi prezentate la Târgul de Sfântul Nicolae, programat în perioada 1 decembrie - 3 decembrie, între orele 10.00 şi 18.00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti.
O sută treizeci de meşteri, olari, lingurari, cojocari, cofetari, ţesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari şi cioplitori din toate zonele ţării, informează Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Preţul unui bilet este de 4 lei, iar pentru elevi, studenţi şi pensionari, preţul este de 2 lei.

Muzeul Naţional Cotroceni poate fi vizitat de 1 decembrie

De Ziua Naţională a României, vizitatorii sunt aşteptaţi la o incursiune fascinantă în istoria locului unde Regele Ferdinand a semnat “Proclamaţia către ţară” (15 august 1916), prin care se afirma idealul naţional - unirea Transilvaniei şi Bucovinei cu România.

Palatul Cotroceni a fost reşedinţa familiei regale Ferdinand şi Maria, locul unde aceştia au revenit triumfători, la 1 decembrie 1918, după încheierea unui război greu, cu multe victime şi care a schimbat destinul unor naţiuni, dar mai ales destinul unor oameni.

Fastul şi eleganţa saloanelor oficiale şi apartamentelor regale, originalitatea obiectelor şi pieselor de mobilier care au aparţinut suveranilor României, detaliile inedite despre viaţa la palat şi despre arhitectura şi decoraţia interioară a acestuia vor face ca vizita să fie una deosebit de interesantă şi relaxantă.

Expoziţia permanentă este completată de expoziţia temporară „Familia Regală a României pe frontul Marelui Război (1916 - 1918)”, expoziţie care aduce un omagiu regelui Ferdinand şi reginei Maria, care au susţinut interesele naţionale româneşti şi au fost alături de Armata Română în momentele grele ale luptei pentru realizarea idealului naţional. În cadrul expoziţiei pot fi văzute fotografii, documente, medalii şi decoraţii de război, uniforme şi accesorii militare, artefacte descoperite în urma săpăturilor din zonele unde s-au purtat lupte şi alte obiecte folosite de Armata Română pe frontul Marelui Război.

Muzeul poate fi vizitat în intervalul orar 9.30 - 16.00 (ora de intrare a ultimului grup de vizitatori). Programările pentru acces se pot face telefonic - la numărul 021-317.31.07 şi online pe pagina www.muzeulcotroceni.ro. La intrarea în incinta muzeului trebuie să prezentaţi un act de identitate în original.

Colecţie de fosile de mamifere preistorice, inaugurată la Dino Parc Râşnov

Începând de vineri, vizitatorii Dino Parc Râşnov vor putea explora o colecţie ştiinţifică inedită de fosile ale unor mamifere preistorice care au trăit pe teritoriul ţării noastre în Pliocen şi Cuaternar, în urmă cu 7 milioane de ani.

Lansată cu ocazia Zilei Naţionale a României, expoziţia realizată în parteneriat cu Universitatea Bucureşti, va pune la dispoziţia vizitatorilor o selecţie de fosile aflate în stare foarte bună de conservare, printre care un craniu al ursului  de peşteră, molari de rinocer şi mamut cu blană, o mandibulă a uriaşului  Deinotherium şi  multe alte  exponate la fel de interesante.

Dino Parc Râşnov şi Universitatea Bucureşti se află la cea de a 5-a colaborare. după ce în trecut au prezentat publicului reproducerea la scară reală a pterozaurului Hatzegopteryx, cel mai mare animal zburător din lume descoperit la Haţeg, cuiburi de ouă reale de dinozaur, un  fragment de meteorit  şi fosile ale unor  dinozauri descoperiţi pe teritoriul României, exponate care sunt şi ȋn prezent  expuse în  cadrul parcului de la Râşnov.

Premiere cinematografice

„Mariţa”, debutul în lungmetraj al lui Cristi Iftime, bazat pe un scurtmetraj realizat de regizor în timpul facultăţii, va avea premiera în cinematografele româneşti vineri. Povestea filmului, cu Adrian Titieni şi Alexandru Potocean în rolurile principale, a pornit de la o secvenţă la care a asistat regizorul - el şi ea, divorţaţi de mai mult timp, se îndreaptă împreună din obişnuinţă spre maşina care a aparţinut cuplului. În jurul acestei idei ilustrate la finalul filmului, Cristi Iftime a construit „Mariţa”.

Filmul îl are în centru pe Costi, care alege să îl viziteze, în ajunul Sărbătorilor, pe tatăl lui, Sandu. Împreună, cei doi ajung să se întâlnească cu restul familiei şi, după un drum lung, petrec o seară în care deapănă amintiri.

Lungmetrajul a fost filmat în ianuarie - februarie 2016, în Cluj-Napoca, Dej, Pasul Tihuţa şi Vatra Dornei.

Animaţia „Dragonul Vrăjit” va avea premiera pe 1 decembrie în România, în majoritatea cinematografelor din ţară, aceasta deschizând o campanie intitulată „De 1 Decembrie reunim familiile la cinema”. Nicky, un copil îndrăzneţ, care face parte dintr-o familie frumoasă şi este fascinat de tatăl său, un adevărat model pe urmele căruia vrea să calce. El acceptă provocarea de a pleca în Pădurea Magică, pentru a-l găsi pe Dragonul Vrăjit, iar atunci când are nevoie mai mare de ajutor, Nicky are surpriza să primească sprijin tocmai de la membrii familiei.

Filme la ofertă

Filmele "6,9 pe Scara Richter", "Un pas în urma serafimilor", "La drum cu tata", "Mariţa", "Octav", "Aniversarea" şi "Hawaii" vor putea fi văzute la Grand Cinema & More la preţul de 16 lei biletul, în perioada 30 noiembrie-3 decembrie.

Teatru în mini-vacanţă

”Macbeth”, de William Shakespeare, în regia lui Michal Docekal, se joacă joi, de la ora 19.00 la Sala “Toma Caragiu” a Teatrului Bulandra.

”Probabil cea mai celebră piesă scrisă de William Shakespeare, ”Macbeth” prezintă fresca ascensiunii şi decăderii unui brav general care, deşi victorios pe câmpul de luptă, este în cele din urmă învins de remuşcări şi nebunie. Într-o viziune regizorală inedită, spectacolul ilustrează cursa de neoprit a lui Macbeth către coroană şi finalul tragic al aventurii sale pe acorduri muzicale atent orchestrate şi subliniate printr-o coregrafie de excepţie. Un proiect care vine să îmbine teatrul, muzica şi dansul într-un caleidoscop de imagini şi sunete bine ajustate la ritmul nebunesc al unei poveşti tot atât de actuală astăzi ca şi atunci când a fost scrisă”, potrivit ”Bulandra”.

Joi, de la 19.30 se joaca “No Man's Land” la Sala Studio a Naţionalului bucureştean. Trei actori extraordinari, Richard Bovnoczki, Mihai Călin şi Ciprian Nicula într-o comedie neagră, de război. O coloană muzicală - Johnny Cash, The Doors, Dire Straits.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.