Primul spectacol din stagiunea Operei Naţionale Bucureşti (ONB) dedicat copiilor, „Motanul încălţat”, o expoziţie de artă persană şi artizanat cu intrare liberă la Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi premierele cinematografice ale filmelor „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, debutul în lungmetraj al regizoarei Ivana Mladenovic, „Moartea lui Stalin/ The Death of Stalin”, regizat de Armando Iannucci, şi a filmului „Pentru toţi banii din lume/ All the Money in the World”, regizat de Ridley Scott, alcătuitesc oferta culturală şi de divertisment a acestui weekend în Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Sala Acvariu a Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) poate fi văzută în acest weekend, între orele 10.00 – 18.00, o expoziţie de artă persană şi artizanat cu intrare liberă.

Între piesele incluse în expoziţie se numără o serie de tablouri ale renumitului pictor şi miniaturist Mahmud Farshchiyan, o colecţie de reproduceri arheologice ale basoreliefurilor, capitelurilor şi coloanelor de la Persepolis/ Takht-e Jamshid (Tronul lui Jamshid) – fosta capitală a Persiei Antice, considerată în prezent de istorici şi arheologi cea de-a opta minune a lumii antice – precum şi covoare persane lucrate manual şi obiecte de artizanat.

Primul spectacol din stagiunea Operei Naţionale Bucureşti dedicat copiilor, „Motanul încălţat”, de Cornel Trăilescu, este programat duminică, începând cu ora 11.00. Regia artistică a spectacolului este semnată de Gelu Colceag, scenografia a fost creată de Viaceslav Vutcariov, iar coregrafia de Roxana Colceag. La pupitrul dirijoral se află maestrul Ciprian Teodoraşcu.

Povestea motanului năzdrăvan ce foloseşte nenumărate trucuri pentru a obţine putere, bogăţie şi mâna unei prinţese pentru stăpânul lui, i-a cucerit de-a lungul timpului nu doar pe regizorii de teatru şi film, ci şi pe compozitori care, pornind de la basmul lui Perrault, au scris lucrări de operă remarcabile.

Între filmele care rulează în premieră în cinematografe în acest weekend, începând de vineri, se numără şi filmul „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, debutul în lungmetraj al regizoarei Ivana Mladenovic.

Filmul „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, o adaptare liberă a romanului omonim scris de Adrian Schiop şi apărut la editura Polirom în 2013, spune povestea lui Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo îl întâlneşte pe Alberto, un rom sărac, fost puşcăriaş, care promite să îl ajute să cunoască cântăreţi. Destul de repede, cei doi încep o relaţie. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer şi se folosesc unul de altul. Adrian Schiop şi Vasile Pavel Digudai interpretează rolurile principale.

Alt film care va rula în premieră la cinema este „Moartea lui Stalin/ The Death of Stalin”, regizat de Armando Iannucci, nominalizat la categoria „cel mai bun film britanic” la premiile BAFTA 2018 şi  pentru cel mai bun film Internaţional la Festivalul Internaţional de Film de la Göteborg.

În cinematografe va mai rula în premieră filmul „Pentru toţi banii din lume/ All the Money in the World”, regizat de Ridley Scott, cu Mark Wahlberg, Michelle Williams, Charlie Plummer şi Christopher Plummer în distribuţie. Pentru această peliculă a fost nominalizat la Oscar Christopher Plummer, înlocuitorul lui Kevin Spacey - acuzat de hărţuire sexuală -, la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”.

Filmul a figurat şi în lista nominalizărilor la Globurile de Aur – pentru cel mai bun regizor, cea mai bună actriţă într-un lungmetraj - dramă (Michelle Williams) şi cel mai bun actor într-un rol secundar într-un lungmetraj (Christopher Plummer).

Alte premiere ale acestui weekend la cinema sunt: filmul istoric „Cei 12 invincibili/ 12 Strong”, regizat de Nicolai Fuglsig, cu Chris Hemsworth, Michael Shannon, William Fichtner şi Elsa Pataky în distribuţie, thrillerul „Proud Mary – Asasina/ Proud Mary”, regizat de Babak Najafi, cu Taraji P. Henson în distribuţie, şi filmul de animaţie „Primul Crăciun/ The Star”, regizat de Timothy Reckart, cu Steven Yeun, Keegan-Michael Key, Gina Rodriguez, Zachary Levi, Kelly Clarkson, Patricia Heaton şi Kristin Chenoweth în distribuţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.