Spectacole din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Independent Undercloud, proiecţia în aer liber a peliculei ”Cocoşul decapitat”, regizat de Radu Gabrea, şi mai multe premiere cinematografice, între care se numără cele ale filmelor ”Ţara moartă”, de Radu Jude şi ”American Made”, cu Tom Cruise în distribuţie, se înscriu în agenda culturală şi de divertisment a acestui weekend în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă va avea loc evenimentul ”#filmlafirulierbii”, în Orăşelul Copiilor,  în cadrul căruia va fi difuzat, începând cu ora 20.30, filmul ”Cocoşul decapitat”, regizat de Radu Gabrea.

Realizat în anul 2008, după romanul omonim scris de Eginald Schlattner, filmul prezintă începutul sfârşitului prezenţei saşilor în Transilvania. Din distribuţie fac parte David Zimmerschied, Alicja Bachleda-Curus, Axel Moustache, Ioana Teodora Iacob, Werner Prinz, Ági Margittay, Victoria Cociaş, Oliver Stritzel, Florian Brückner, Marion Mitterhammer, Monica Ghiuţă, Ovidiu Schumacher, Dorel Vişan, Stefan Murr, Radu Dinulescu, Irina Deac, Vlad Rădescu, Boris Gaza, Radu Gabrea şi Mihai Iliescu.

În cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Independent Undercloud, care se desfăşoară până pe 31 august la Arcub – Hanul Gabroveni, sunt programate, vineri seară, spectacolele ”Psycho”, regizat de Iris Spiridon, de la ora 18.00, "Dragostea durează 3 ani", de Frédéric Beigbeder, regizat de Chris Simion-Mercurian, după romanul său omonim, de la ora 19.00. Acestea vor fi urmate de spectacolele ”Aeroport”, regizat de Alexandru Nagy, şi ”Creditul”, regizat de Mihai Constantin, de la orele 20.00, respectiv 21.30.

Sâmbătă, din programul festivalului fac parte: ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase, cu dramatizarea şi regia semnate de Mariana Cămărăşan (de la ora 11.30), ”Oona&Salinger” de Frédéric Beigbeder, cu dramatizarea şi regia semnate de Chris Simion-Mercurian (de la 15.00), ”Pescăruşul Jonathan Livingston”, cu Ioana Marchidan consultant coregrafie (de la 19.00) şi ”Carpathian garden”, regizat de Radu Iacoban (de la 20.30).

Duminică, este programat evenimentul ”Undercloud book running marathon”, pe traseul Piaţa Victoriei – Arcub Gabroveni, de la ora 9.00. Acesta va fi urmat, de la ora 17.00, de spectacolul ”Facebook”, de Vlad Logigan, regizat de Chris Simion-Mercurian. Apoi, sunt programate spectacolele ”Sunt eu, Annabel”, regizat de Cristina Andreea Ion (de la 18.00) şi ”Noaptea de foc” de Eric Emmanuel Schmitt, cu dramatizarea şi regia semnate de Chris Simion-Mercurian (de la ora 19.00).

La 50 de ani de carieră, Alexa Visarion îşi face debutul în teatrul independent din România cu un text montat în premieră în ţara noastră: "Hughie", de Eugene O’Neill. Spectacolul, producţie UNTEATRU, va fi prezentat în festival duminică, de la ora 20.30, şi va fi urmat de un dialog cu Alexa Visarion "Despre viaţă şi teatru, în ce ordine vreţi", de la ora 21.45.

În cinematografele din ţară va intra în acest weekend documentarul ”Ţara moartă”, realizat de Radu Jude. Filmul este un eseu documentar compus din mai mult de 500 de fotografii dintre cele peste 8.500 ale colecţiei Costică Acsinte, din texte scrise de Emil Dorian şi fragmente din coloana sonoră a filmelor de propagandă din anii '30-'40.

Va rula în premieră, de asemenea, filmul de acţiune ”Barry Seal: Trafic în stil American/ American Made”, regizat de Doug Liman, cu Tom Cruise, Sarah Wright, Benito Martinez, Domhnall Gleeson şi Caleb Landry Jones în distribuţie. Filmul prezintă povestea reală a unui pilot care a reuşit să conducă una din cele mai mari operaţiuni sub acoperire derulate vreodată de CIA, potrivit cinemagia.ro.

O altă premieră cinematografică a acestui weekend este ”Neruda”, în regia lui Pablo Larraín, o biografie neconvenţională inspirată de povestea reală a poetului şi omului politic Pablo Neruda. Distribuţia este alcătuită de Mercedes Morán, Luis Gnecco, Gael García Bernal, Emilio Gutiérrez Caba şi Alfredo Castro.

Acţiunea filmului este plasată în anul 1948, în statul Chile, afectat de Războiul Rece. În Congres, senatorul Pablo Neruda (Luis Gnecco) critică guvernul la scenă deschisă şi este destituit din funcţie de Preşedintele Gabriel González Videla. Tânărul inspector Óscar Peluchonneau (Gael García Bernal) primeşte misiunea de a-l aresta pe celebrul poet chilian. Persecutat de regimul comunist al lui Videla, Neruda încearcă să fugă din ţară împreună cu soţia sa, pictoriţia Delia del Carril (Mercedes Morán), însă sunt forţaţi să se ascundă. Poetul se joacă, lăsându-i inspectorului cu bună ştiinţă indicii care fac vânătoarea mai periculoasă şi din ce în ce mai personală.

Va mai rula în premieră în cinematografele din ţară animaţia ”Goana după alune 2/ The Nut Job 2: Nutty by Nature”, regizată de Cal Brunker, cu Jackie Chan, Katherine Heigl, Will Arnett, Maya Rudolph, Isabela Moner şi Peter Stormare în distribuţie. În acest film, liniştea vieţuitoarelor din Liberty Park este ameninţată de planurile expansioniste ale primarului care vrea să înlocuiască colţul de natură din centrul oraşului cu un parc de distracţii zgomotos. Pentru a-şi salva căminul, veveriţa Surly şi prietenii săi trebuie să ia măsuri repede.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.