Jurnalistul Răzvan Chiruţă a anunţat că a renunţat din funcţia de redactor şef al Newsweek România, publicaţie pe care o coordona de aproximativ patru ani, şi că va lucra pentru un nou proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mandatul meu la Newsweek România (4 ani fără 4 luni) se încheie pe 15 ianuarie”, a anunţat Chiruţă pe Facebook. „Sunt mândru de articolele extraordinare scrise de colegii mei (am fost multă vreme singura publicaţie cu cel puţin o investigaţie pe săptamână; o investigaţie s-a terminat cu o condamnare la închisoare a celui vizat; au fost multe articole exclusive care vor rămâne bază de documentare pentru presa viitorului)”. 

El a continuat: „Sunt conştient, în egală măsură, de criticile care ne-au fost aduse în aceşti ani şi îmi asum greşelile pe care le-a făcut Newsweek România. Pe unele le regret, pentru că puteau fi evitate. Altele au fost comise fără rea intenţie. Atât am putut. Desigur, asta nu mă scuză. Plec către un nou proiect, convins că azi sunt mai înţelept decât ieri. Sunt conştient că nu mă voi ridica niciodată la nivelul exigenţelor voastre. Dar măcar voi încerca”.

Chiruţă a preluat conducerea editorială a proiectului PressHub, un proiect Freedom House care centralizează informaţii de la ziarişti de la nivel local, potrivit paginademedia.ro.

„Rolul meu este de a creşte notorietatea acestui site", a declarat el pentru site. „PressHub are ca misiune să sprijine presa locală, afectată major, în ultimii ani, de probleme financiare şi de presiuni politice. Site-ul este deţinut de Freedom House şi funcţionează tocmai ca un hub pentru jurnaliştii buni din presa locală, care pot publica aici investigaţii, reportaje, interviuri exclusive”, a explicat Chiruţă.

PressHUB colaborează şi cu publicaţii şi jurnalişti de la publicaţii centrale, în general pe proiecte cu finanţare europeană, pentru că, „în ciuda unor percepţii generale, încă există în România mulţi jurnalişti oneşti, care trebuie sprijiniţi”, a mai spus Chiruţă, potrivit paginademedia.ro.

În luna decembrie, Cătălin Prisăcariu a plecat din funcţia de redactor-şef adjunct al Newsweek România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.