Vânzările la carte în Statele Unite ale Americii au scăzut cu 6,6%, între 2015 şi 2016, estimează Asociaţia Editorilor Americani în raportul anual preliminar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Association of American Publishers a publicat primul raport anual pe 2016. În comparaţie cu precedentul, vânzările au scăzut cu 6,6%.

Cifra de afaceri a celor 1.207 de editori, incluşi în programul StatShot, a fost evaluată, în 2016, la 14,25 de miliarde de dolari (12,74 de miliarde de euro) în comparaţie cu 15,26 miliarde de dolari (13,64 miliarde de euro), în 2015, se arată în raport. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Sectorul de carte universitară şi cel de specialitate anunţă un colaps în vânzările lor de 13,4%, respectiv 20,8%. 

Sectorul generalist (romanele şi eseurile), mereu cel mai importante, a înregistrat vâzări de 4,85 de miliarde de dolari (4,33 miliarde de euro), anunţând o scădere de 2,3%. În acest domeniu, vânzările s-au diminuat cu 13,9%. În schimb, vânzările de audiobook-uri au crescut cu 24,9%. 

Raportul definitiv va fi publicat până la finalul anului şi va include ansamblul tuturor editorilor. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.