Companii de dans din Israel, Spania, Germania, Franţa sau Italia aduc la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu unele dintre cele mai apreciate creaţii din domeniu la nivel mondial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kibbutz Contemporary Dance Company din Israel prezintă spectacolul „Nevoia de mângâiere”, coregrafia, scenografia şi luminile fiind semnate de Rami Be’er.

„O creaţie extraordinară a unui artist cu experienţă şi a unui maestru al artei. Nivelul tehnic al companiei este excepţional!”, scria criticul Ruth Eshel, referindu-se la acest spectacol. Este programat în 27 iunie, de la ora 22:00 şi în 28 iunie, de la ora 18:00, la  Fabrica de Cultură - Construcţii SA - UniCredit - Sala Faust.

Jesús Carmona Dance Company vine la Sibiu cu spectacolul „Mai sus!”.

„Ideea acestui spectacol s-a născut dintr-o întâmplare personală care m-a făcut să pun la îndoială relaţia bărbaţilor şi a femeilor cu masculinitatea în secolul al XXI-lea. În căutarea unui răspuns, am ajuns să înţeleg mai profund, în fiecare zi, în ce fel de societate trăim şi ce putem face să o îmbunătăţim, căci poate chiar cele mai simple şi mai cotidiene atitudini sunt cele care trebuie schimbate. Am vrut să transpun în scenă această evoluţie personală, cu gândul că arta deschide sufletul către înţelegere şi cu speranţa că pot emoţiona sau deschide ochii până şi celui mai reticent spectator faţă de tema sugerată de spectacol”, spune Jesús Carmona.

Reprezentaţiile sunt programate în 2 iulie, ora 21:00 şi în 03 iulie, ora 18:00, la Centrul Cultural „Ion Besoiu”. Cea de-a doua reprezentaţie va fi transmisă şi online.

Noa Wertheim semnează coregrafia spectacolului „Grădina Paradisului”, al Vertigo Dance Company din Israel. Creţia este o operă de artă în care trupul se contopeşte cu straturile sale spirituale lăuntrice, cu interiorul fiecărei fiinţe, fiecărui dansator, în timp ce se împleteşte cu o ţesătură cunoscută. Spectacolul va avea loc în 29 iunie, la ora 18:00, şi în 30 iunie la ora 17:00, la Fabrica de Cultură - Construcţii SA - UniCredit - Sala Faust. Cea de-a doua reprezentaţie poate fi urmărită şi online.

În programul FITS 2022 figurează şi multe alte spectacole de dans, atât în sălile de spectacole, cât şi în spaţiile deschise. Publicul poate cumpăra bilete şi poate consulta programul complet pe site-ul www.sibfest.ro şi la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se desfăşoară între 24 iunie şi 3 iulie şi tema ediţiei din acest an este "Frumuseţe".

Timp de zece zile, oraşul şi împrejurimile sale vor fi gazda a peste 3.500 de participanţi din 75 de ţări, iar publicul este aşteptat la aproape 800 de evenimente în 80 de spaţii de joc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.