Ministrul Culturii, Raluca Turcan, anunţă că a început selecţia titlurilor de cărţi care urmează să fie achiziţionate pentru bibliotecile publice din România. ”Copiii şi tinerii vor avea astfel un sprijin la îndemână în activităţile educaţionale – pentru că vor avea mai uşor acces la bibliografia studiată la şcoală şi vor avea posibilitatea să îşi creeze o obişnuinţă a lecturii”, explică ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Veste bunǎ pentru editorii de carte, bibliotecile din România şi iubitorii de lectură! Am dat astăzi startul procedurii de selecţie a titlurilor de cǎrţi în cadrul Programului Naţional pentru Achiziţia de Cǎrţi şi Abonamente, din Categoria Culturii Scrise”, a arătat Raluca Turcan, luni, într-o postare pe Facebook.

Ea a menţionat că, de anul trecut, a subliniat necesitatea realizării unei noi achiziţii de carte pentru bibliotecile din România, ”la un buget adaptat nevoilor reale ale cititorilor din toate colţurile ţării”.

”Iată, pentru anul acesta, avem, în premieră, investiţie în carte de 3 milioane de lei, iar astăzi, suntem în punctul în care iniţiem procedura de selecţie a titlurilor de cărţi. Programul include toate bibliotecile publice din România, partenerii principali fiind bibliotecile judeţene, orăşeneşti şi municipale. Copiii şi tinerii vor avea astfel un sprijin la îndemână în activităţile educaţionale – pentru că vor avea mai uşor acces la bibliografia studiată la şcoală şi vor avea posibilitatea să îşi creeze o obişnuinţă a lecturii”, a punctat Turcan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.