Postul Radio România Actualităţi este lider de piaţă la nivel naţional şi în mediul urban, potrivit unui sondaj publicat luni de Asociaţia pentru Radio Audienţă (ARA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La nivel naţional, RRA are o cotă de piaţă de 13,1%, în timp ce în mediul urban a ajuns la o cotă de 14,5 %, înregistrând o creştere cu 2,2 procente, potrivit unui comunicat remis News.ro.

În Bucureşti, Radio România Actualităţi are cea mai mare cotă de piaţă (14.3%) şi depăşeşte staţiile concurente şi în ceea ce priveşte numărul de ascultători (217.000).

Este pentru prima dată după mulţi ani când RRA este lider de audienţă în Bucureşti (daily reach şi market share).

Datele sondajului ARA arată că în perioada ianuarie - aprilie, peste 1,7 milioane de ascultători au ales Radio România Actualităţi pentru a se informa.

Analiza a fost făcută în perioada 6 ianuarie - 26 aprilie de către IMAS – Marketing şi Sondaje şi Mercury Research.

În cadrul cercetării s-a măsurat audienţa posturilor de radio la nivel naţional, respectiv în urban, rural şi în municipiul Bucureşti.

Eşantionul are un volum de 11.010 de persoane, cu o eroare maximă de eşantionare de ±0,9%. În mediul urban au fost realizate 7.708 interviuri, în mediul rural, 3.302 interviuri, iar în Bucureşti, 1.809 interviuri. În eşantion au fost incluse 1.875 de localităţi, dintre care 67 de localităţi urbane de peste 30.000 de locuitori, 239 de localităţi urbane cu mai puţin de 30.000 de locuitori, 340 de localităţi rurale cu peste 5.000 de locuitori şi 1.229 de localităţi rurale cu mai puţin de 5.000 de locuitori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.