Spectacolul - lectură „Rostogol iluzionist” de Lavinia Branişte, în regia Letei Popescu, va fi prezentat miercuri, 8 decembrie, de la ora 18.00, la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu. Intrarea publicului se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purceluşul Rostogol este protagonistul unei serii de cărţi pentru copii scrisă de Lavinia Branişte, publicată la editura Arthur şi ajunsă deja la volumul al patrulea.

Spectacolul-lectură „Rostogol iluzionist” este o adaptare a volumului cu acelaşi titlu, în care purceluşul, artist cu spirit întreprinzător cum îl cunoaştem din cărţile anterioare, îşi doreşte să pună la cale un spectacol de iluzionism şi comicărie. Rostogol are un scop nobil: să strângă bani pentru a repara biblioteca abandonată din sat. Însă bunele intenţii nu sunt de ajuns pentru „Maestrul Porcelan” – el trebuie să-i convingă pe ceilalţi copii să facă tot felul de lucruri caraghioase, ba chiar să fie tăiaţi în două, ceea ce nu e uşor atunci când prietenii tăi sunt un pic prea mofturoşi.

„Decembrie e luna cadourilor pentru toţi copiii din oraş. Facem echipă cu două tinere artiste importante pentru generaţia noastră, alături de care dezvoltăm noi texte pentru teatrul tânăr. Rostogol e unul dintre cele mai populare personaje din cărţile pentru copii de la noi din ţară, iar ca atare mi-am dorit foarte mult să îl aducem şi pe scenă. Această etapă de scriere şi lectură publică a textului constituie baza pentru o viitoare producţie de animaţie, în premieră pentru copii cu vârsta peste 6 ani”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu.

Prezentat în cadrul Platformei de Dialog prin Cultură, evenimentul îi reuneşte în distribuţie pe actorii Anton Balint, Daniela Dragomir, Claudiu Fălămaş, Gabriela Mitrea, Raluca Pavel, Adrian Prohaska şi Claudia Stühler.

Spectacolul - lectură are o durată de aproximativ 45 de minute şi va fi urmat de o întâlnire cu autoarele Lavinia Branişte şi Leta Popescu.

Rezervarea locurilor se face la Agenţia de Bilete a Teatrului „Gong” sau prin e-amil la ticketing(@)teatrulgong.ro, după regula „primul venit, primul servit”. 

Participarea la eveniment este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii. Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptaţi de la această regulă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.