Un bărbat a protestat faţă de proiecţia filmului „My Child” despre părinţii unor tineri din comunitatea LGBT, duminică seară, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul a purtat un mesaj: „Opriţi propaganda homosexuală în Ministerul Culturii”, semnat „Asociaţia Adevăraţii Români”, informează MNAC.

„Copilul meu/ Benim Çocuğum - My Child” (2013), regizat de cineastul Can Candan din Turcia, este un film despre toleranţă care prezintă povestea părinţilor unor tineri LGBT din Turcia care au învăţat să le accepte acestora identitatea şi care au devenit chiar activişti pentru drepturile lor.  

MNAC şi One World Romania au introdus în program proiecţia „My Child” după protestele de la două proiecţii care au avut loc la Cinema Muzeul Ţăranului – „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, de joi seara, şi „120 BPM/ bătăi pe minut”, din 4 februarie.

„Considerăm că toleranţa şi promovarea drepturilor omului stau la baza unei societăţi deschise şi că trebuie susţinute eforturile de multiplicare a acestor valori”, a transmis MNAC.

Protestatarul de la proiecţia producţiei turceşti „My Child” a părăsit sala „fără scandal”, odată cu începerea filmului, refuzând invitaţia de a rămâne să îl vizioneze.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.