Doi actori de la Teatrul Naţional din Londra au organizat, sâmbătă, o manifestaţie faţă de hărţuirea sexuală, după ce au fost lansate astfel de acuzaţii şi în industria teatrului, la adresa lui Kevin Spacey. Participanţii au purtat haine albe şi negre şi funde albe, în semn de protest şi pentru a promova „vizibilitatea, solidaritatea şi responsabilitatea” în lumea teatrului, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii – actorii Nastazja Somers şi Laura Hopwood, au descris evenimentul drept „un simplu spectacol” care are scopul de a cere „înlăturarea zonelor gri” în cazurile de hărţuire sexuală. Manifestanţii au mers în tăcere în jurul teatrului de şapte ori.

Protestul vine în urma apariţiei acuzaţiilor de hărţuire şi agresiune sexuală la adresa producătorului hollywoodian Harvey Weinstein, în urma cărora au fost lansate acuzaţii similare la adresa altor personalităţi din industria de divertisment.  

Nastazja Somers şi Laura Hopwood au organizat evenimentul cu sprijinul Teatrului Naţional din Londra. 

„Este vorba despre solidaritate şi vizibilitate – solidaritate cu toţi oamenii care au dezvăluit că au fost victime ale hărţuirii sexuale şi cu cei care nu pot vorbi sau ales să nu vorbească despre acest lucru. Vizibilitatea este despre a arăta că vrem o schimbare. Toate femeile pe care le ştiu au avut o experienţă de vreun fel cu abuzul de putere sau acea «zonă gri». De asemenea, este despre responsabilitate. Toţi suntem responsabili să încercăm şi să stabilim standarde ale respectului”, a spus Hopwood pentru The Guardian. 

Între personalităţile din lumea teatrului care sunt implicate în scandalul sexual se numără actorul Kevin Spacey. Teatrul Old Vic le-a cerut scuze colaboratorilor pentru că nu a creat un mediu în care oamenii să îşi poată exprima îngrijorarea în privinţa lui Spacey, după ce a primit 20 de acuzaţii referitoare la comportamentul nepotrivit al acestuia. Teatrul a transmis că 14 dintre aceste acuzaţii sunt grave şi că a sfătuit reclamanţii să apeleze la poliţie.

Rezultatul anchetei desfăşurate de Old Vic, unde Spacey a lucrat timp de 11 ani, arată că puterea oferită actorului de celebritatea sa, pe care teatrul a descris-o drept „cultul personalităţii”, a contribuit la apariţia unor eşecuri în cadrul instituţiei teatrale.

În această lună, teatrul Royal Court a publicat un cod de conduită în industria teatrului pentru a preveni apariţia cazurilor de hărţuire sexuală sau abuz de putere. Codul a fost scris de o echipă condusă de Vicky Featherstone, director artistic al instituţiei teatrale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.